中文 | English
eatlover0126
我是eatlover0126。
食評會員 1次成為首位寫食評會員
eatlover0126  等級3
顯示選項: 所有香港 澳門

2021-12-15
類別 : 粵菜 (廣東)川菜 (四川)中菜館

川菜又酸又辣,濃味,酸菜魚好正,又酸又辣,用既魚係桂花魚,無乜腥味,肉質彈牙。原來配支白葡萄酒係好正既享受。
酒類飲品選擇唔算多,勝在配撘得宜,相得益彰。
除左川菜,粵式點心同樣出色,黑松路冬菇水晶餃,素食者至愛。師傅廚藝夠正宗,四川朋友都話係香港食過最好味。川粵樓暫時係我最鍾意嘅川菜館。

堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2021-12-14
是次消費: 每人約$250 (午餐)

2021-11-11
類別 : 蒙古菜火鍋

最出名食羊肉,我哋點左個大拼盤,羊、牛、豬肉。湯底選了三味鍋—清湯、蕃茄、麻辣。最出色係個清湯,好鮮味,食物既鮮味同湯好夾,唔洗點醬料係快樂小羊既特色。一定要去試下!

推介美食: 蒙式烤串, 羊羊大拼盤
用餐日期: 2021-11-11
是次消費: 每人約$300 (晚餐)

2021-09-17
類別 : 西式酒吧

有趣之wine cocktail, 呢杯叫做Why Wine Sour
茶香十足,剛柔並重,好飲!

好多未見過既品牌,又幾好飲啵!性價比好高,100% Cabernet Sauvignon 真係第一次飲。同朋友一齊飲左2支同一款既呢支Cabernet Sauvignon 😂😂可以話尋到寶啦!

呢款又一性價比之作!以色列既,估佢唔到咁好飲,真係好少見到外面有得買👍🏼👍🏼

南非既出品,優美温柔,做到成支Pinot noir咁,不過其實無Pinot noir 既成分,有趣,值得一試!
推介美食: 葡萄酒
堂食等位時間: 5 分鐘
用餐日期: 2021-09-15
是次消費: 每人約$200 (晚餐)

2020-02-25
類別 : 德國菜

情人節,當然要同心愛的好好慶祝balloon

近近地去左元朗徳國佬餐廳🍴

法式田螺配薯蓉,好食!
豬手好食,值得推薦!
意大利飯,正宗!

情人節的餐桌報置wow

當日坐室內位置,空氣流通,於現在出外食飯陪感安心👍🏼

2020-02-18
類別 : 西式All Day Breakfast

近排揾餐廳都偏好人唔多,擔心空氣質素,又唔好太少人,擔心食物質素。
我同同事揾到間好食yummy又好空氣既新餐廳,好中意佢個大露台可以love安心呼吸,而且食物既味道都好唔錯like

要贊一贊呢個牛油果沙律,佢好足料,成隻牛油果落肚,夠飽肚!岩哂要修身既OLwow

意大利飯味道ok,飯質感算比較軟身,比較適合唔太中意半生熟口感既朋友。

我點了的pizza,份量適中,lunch唔想太飽既好選擇!

雞肉蕃茄意粉,係幾健康既!

整體lunch 印象良好,餐廳內仲有個bar area,幾靚