中文 | English
dayandman
我是dayandman。
食評會員 0次成為首位寫食評會員

你覺得這篇食評:
靚相

2014-10-13
類別 : 意大利菜日式西餐

話說我今日晚上7點幾到左呢間餐廳食飯.本身簡呢間GE原因係因為前2日去左官塘APM既
Italian Tomato,覺得好好食,見到呢度有間類似既,諗住食過番尋味,近近地又再食過. 點知伏唒.
雖然個MENU好似, 我亦都叫左D之前係APM既Italian Tomato 食過好好食既 set dinner, 包括菠菜忌廉煙肉意粉($65),漁夫茄汁海鮮意粉(唔記得左幾錢),凍檸茶,仲有杯抺茶沙冰.
首先, 個茄汁海鮮意粉偏辣, 煙肉意粉係冇味的. 咁都算, 去到我地食完個飯(我地係正常的進餐速度), 2杯野飲都未黎. 咁我個人已經有少少燥. Fine, 追單啦, 想揾個人黎問,個個扮見你唔到咁, 而果陣又唔係好多人,成日就係企係度吹水, 叫左一陣,終於有人行埋黎.
我就話, 我地已經食完哂飯, 但野飲都仲未黎. 跟住呢個待應 ( 呢個時段有2個比較男性打扮的女待應, 我講緊係矮D 果個), 佢問我差咩野飲, 我咪答,凍檸茶同抺茶. 呢位待應, 好串咁話,下我地冇抺茶架WO. 我叫佢拎個MENU 黎, 佢拎份唔齊GE MENU比我, 跟住我話 抺茶沙冰. 然後佢好串咁話, 咁邊係野飲呀. 我心諗,你冇野下話, 你漏單我都算, 呢種係咩野服務態度. 跟住佢行開左又冇再同我覆返我杯野飲係點.
最後我係要自己起身去揾第二個待應追單.
成件事係貼錢買難受. 好好既心情冇哂
以後唔會再黎呢間野食. 真係貼錢我都唔黎食.
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2014-10-11
是次消費: 每人約$120 (晚餐)

推介此食評

你覺得這篇食評: