中文 | English
EatTheBestEver
我是EatTheBestEver。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
我的推介食評 我推介的食評 0
EatTheBestEver  等級3
顯示選項: 所有香港 澳門

類別 : 韓國菜烤肉自助餐

BBQ7080 係一直都好想去嘅一間餐廳,但係去過幾次都冇訂檯,要成七點幾等到九點先有位,所以一直都無嘗試。今次終於早咗一個星期定位,食咗八點半果一輪。一入到去個間鋪頭就被濃濃嘅燒烤味所吸引,我哋將我哋嘅手袋放左係椅子裏面,之後就開始點餐。我哋叫咗燒牛肋骨、秘製辣五花肉、燒雞扒、燒安格斯牛柳,仲有最特別而且最想嘗試嘅豬皮。佢地所有嘅食物都係水準之上,最想講嘅係豬皮!一直擔心豬皮會味道好怪,當豬皮係生嘅時候送上檯面,真係比佢嘅外表嚇親,甚至唔想燒,但係當店內嘅人幫你燒嘅時候,你會發現豬皮本身嘅乳白色漸漸變成透明。當你放入口中嘅時候,你會發現佢好好容易入口,而且一啲都唔肥膩,真係值得推介!

類別 : 意大利菜海鮮薄餅漢堡包家庭親子

時間:終於去左食最近好hit既Jamie's Italian, 其實早小小去食就唔係好洗排隊。我同朋友預早左好多到, 五點幾六點去排 , 等左15鐘就有得食。
服務: 一入到去啲waiter/waitress 好nice好好人, 完全唔會催你落order。見你揀左好耐重會行過黎介紹自己,叫你有咩可以塭佢幫手,比suggestions 你, 呢一點同其他餐廳真係好唔一樣!
環境: 好靚好靚! 夜啲熄左少少燈之後更加有氣氛。2人座位雖然唔算好闊落,但係幾舒服; 另外4人sofa座位好大, 好岩幾個朋友黎食野傾計, 全程都唔會有人催, 好正!
食物: 非常不錯, 我試左佢好出名既Sphagetti & Prawns, 啲pasta 日日新鮮整真係唔同啲, 口感一啲都唔會好粉或者爛, 好好食~ 我朋友就食左Mushroom Risotto, full of flavours, 好creamy, 都好推介! 然後不得不提甜品The Epic Brownies !!! 真係好正!! 冰凍既雪糕加上微熱兼有好濃郁朱古力味既fudgy brownies 真係十萬個正! 下次去一定會再食!
總評: 好滿意, 價錢同質素相乎, 會再去

類別 : 港式茶餐廳/冰室三文治

聽好多朋友講華嫂冰室既野食好好味,上星期同一個朋友終於搵到時間去試下。一去到有三十幾個人等緊位,等左差不多兩個鐘先入到坐。叫左鮮茄豬扒雞翼通粉、皮蛋芫茜豬潤牛肉米線、招牌豬扒包、招聘芝士咸牛肉蛋朱仔包、凍奶茶同埋凍檸檬益力多。最令我深刻既係個碗米線,個湯好香好入味,感覺好健康。凍奶茶唔太甜岩岩好,拍得住出面好既茶記。檸檬益力多都好好飲好有新意。第一次去,食既野都唔係成日係市區可以試到,值得一試。

類別 : 港式西式酒吧酒店餐廳西式糕點

第一次同女朋友黎到香格里拉食tea 哈哈哈
呢度環鏡唔錯,幾浪漫,亦都好衛生。
侍應服務態度好好,會自動幫我地添茶同食完馬上有人執枱。
試左果度既macaroon,女朋友話覺得唔會太甜,土多啤梨味好好食👍👍
另外其他甜品都好別致,好多我之前都未食過。
茶方面雖然唔太多有得揀,不過勝在餐具同茶具上既花紋好別致! 第一次飲既話,我推介飲花茶^^

類別 : 港式甜品/糖水中式糖水

我晚見心情靚,食完飯行完街就想同男朋友食甜品就去左滿記食甜品。男朋友不嬲中意食芒果就點左個芒果pancake。滿記嗰芒果pancake真係無得頂😋😋😋嗰皮又滑,又軟熟又薄,啲cream加埋大大舊又甜到漏嘅芒果真係好好食😆
我本身就中意食涼粉,加上天氣咁熱就嗌左個雪花涼粉+兩球雪糕😚雪糕好好味,尤其係雲呢拿味。而伴涼粉嘅嗰個奶同糖水好細滑,雖然係多冰左少少