中文 | English
我是whll926。
食評會員 2次成為首位寫食評會員
whll926  等級3
顯示選項: 所有香港 澳門

2022-05-03
類別 : 韓國菜韓式炸雞

第二次叫既韓國炸雞!今次係外賣平台下單,送到屋企一打開見到都好興奮,好有係韓國既感覺mad 今次多人食所以叫無骨6種口味試。份量好大,5個人食左2餐!從左至右:辣味、甜辣、原味、芥辣洋蔥(wasabi)、蔥味、芝士。一次過試6種味flower 芥辣洋蔥有驚喜!辣味都幾辣吓,甜辣正常,而蔥味真係好香。連芝士都好味,好似食緊薯片既味道咁。不過上次食有骨炸雞真係juicy啲,可能因為無骨比較細舊容易乾,下次都會叫返有骨。但係今次就可以試哂咁多隻醬汁
smile

評分: 味道 5   服務 5   衛生 5   抵食 4

2022-03-26
類別 : 韓國菜烤肉韓式炸雞

第二次來,今次來食lunch。平日下午一點半到,餐廳都坐左一半人。Lunch set好抵食,2個人叫左一個辣海鮮麵set($70)同一個韓式壽司set($47),每個set包2個前菜。另外加半份韓式炸雞($70)。

辣海鮮麵唔係真係太辣,香甜既海鮮湯味,但都係越食越辣但又停唔到口mad 韓式壽司正常,都有成10舊,其實好飽。炸雞最正,脆仆仆!附上韓式甜辣醬同淹蘿蔔lol

服務好好,特別係老闆,每個客埋單都會親自送客mad

每次去東薈城行街必食!

2021-08-21
類別 : 日本菜拉麵

好好食,已經食過2次。一次食黑松露雞白湯拉麵,一次食濃厚雞白湯沾麵。

黑松露雞白湯拉麵 - 湯底非常想,麵爽,雞肉係慢住,所以非常嫩滑mad 不過成$108,只係比正常雞白湯多一勺子黑松露醬,值不值得見仁見智。

之後再去食,今次就食濃厚雞白湯沾麵,$80。加一瓶富士山柚子汽水($22)。汽水好好飲,清爽,價錢亦唔貴。濃厚雞白湯沾麵個湯更濃,要左冷麵。麵質非常爽,但湯如果更熱會更好!smile

星期六中午12點多來到,係外面等左大概10分鐘。mad

2021-07-05
類別 : 粵菜 (廣東)港式中菜館海鮮酒家海鮮點心

坐遊艇去左南丫島食海鮮,一行7人order左個6人餐(另加一隻扇貝)+ 2個飯盒比船家 - 埋單都係~$1900!每碟餸都幾大碟,7個大人食6人套餐都食唔哂!

白灼蝦非常鮮甜、多膏。

椒鹽鮮魷, 冇得彈!不斷咁夾來食,極熱氣really

扇貝夠哂大隻,個汁正到飲埋!不過有少少過咗火。

薑蔥炒菲律賓肉蟹 (可以選蟹或瀨尿蝦,不過老闆話啲蟹好大隻好靚,所以聽佢講)。真心好大隻,老闆拿左隻生蟹上來先比我地睇然後再去煮。好多蟹肉,非常鮮甜!excited

清蒸魚都係非常大條!肉滑鮮甜。

超大碟炒飯,一半打包左拿走!mad

仲有生炒骨(冇影,但超大碟)同埋白灼時蔬mad

2021-04-19
類別 : 日本菜壽司/刺身廚師發辦

早2個月預先book左星期六lunch,期待很久,果然冇令人失望!flower

準時12:00到達,舖頭啱啱開門。入面環境闊落、舒服,一行幾人都叫左$650位嘅lunch omakase (加一後每位$715)。每一道菜都好喜歡,有12款壽司、3款刺身、茶碗蒸、麵豉湯同甜品。

其中最印象深刻係(i)右口魚刺身同燒裙邊、(ii)海膽杯、(iii)油金魚壽司配上柚子碎、(iv)剝皮魚壽司(壽司飯內有魚肝,正到不得了!)

一定會再來,師傅有傾有講,態度非常好,presentation亦一流!性價比高,期待下次光臨。excited

堂食等位時間: 0 分鐘
是次消費: 每人約$715 (午餐)