中文 | English
Stella Cat
我是Stella Cat。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
Stella Cat  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2014-09-03
類別 : 西式麵包店西式糕點

本來睇下近排D八掛新聞,無意之下見到酒店級人馬開左間曲奇店,賣相相當吸引,mad今日放假就去試下,先試海鹽牛油,我仲以為係咸,原來係甜甜地之中加上咸咸地,又鬆化又脆,好得意shocked!朱古力重而不苦,好似食梗朱古力咁,lol蝴蝶酥果然係店舖招牌貨,真係超鬆化,好香脆,我就係鐘意佢唔太甜,好比帝x 酒店,今次一趟另我見識一班酒店級老師父真功夫,難得,難得~lollol

2014-08-26
類別 : 日本菜自助餐壽司/刺身

本人好鍾意食放題,幾佰蚊食刺身都抵返,行經此地就楝依間,三文魚厚切口感重,幾鮮,甜蝦有頭D膏香甜,我鍾意,羊架香香地有羊味唔錯,各種炸物也即炸,幾新鮮,但服務一般,侍應冇乜笑容 sad

堂食等位時間: 50 分鐘

2014-08-15
類別 : 滬菜 (上海)中菜館

Shopping 完想找個地方傾計,見依度幾大,裝修幾靚,就依間,必叫,小寵包皮薄,又有肉汁一口一個不錯,津白,賣相好靚,清清甜甜津白配上咸咸地肉,果然係好拍擋,上海粗粆味道剛好,丐條有口感,不會覺得肥lol

堂食等位時間: 15 分鐘

2014-08-15
類別 : 泰國菜

天氣熱,朋友話去食D開胃D嘢,揀左泰國菜,點了柚子沙律,一舊舊柚子好有口感,加上酸甜沙律一流,沙爹雞,香濃沙爹汁,滑的雞可惜D雪味,咖喱蝦不太spicy ,蝦爽比較細,芋頭飯,大大竽頭加上配料,口感豐富!lol

堂食等位時間: 20 分鐘