中文 | English
食清d  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2013-10-09
類別 : 法國菜三文治沙律西式糕點

路經Seasons,見到甜品同曲奇好精緻,就心郁郁想買黎試。Sales姐姐亦好細心講解。
左揀右揀,揀左呢款外型極討好o既煲呔酥。

一試就愛上!比蝴蝶碟更鬆脆,亦冇蝴蝶酥咁甜。
試後就回頭大手買左幾罐比親朋戚友,個個一食就愛上!mad

2013-10-07
類別 : 意大利菜日式西餐薄餅

咁岩肥媽係北角,收工後順路去join佢一齊晚飯。
之前黎過呢間餐廳一次,今次係第二次。成日都見到好多人排隊,可能因為價錢大眾化的緣故。七點到達,唔駛等位就入得。

點左蒜蓉包、雜菌pizza、雜菌意大利粉同肉醬意大利粉。野食好快就黎齊。

蒜蓉包:表面香脆,內裡軟,蒜香味夠。
雜菌pizza:味道普通,蘑菇pizza一個,有d似超市急凍pizza feel。
忌廉雜菌意大利粉:忌廉味淡同"希",蘑菇意粉一個,意粉好腍,要落黑椒吊味。
肉醬意大利粉:肉醬味淡,意粉好腍

呢度價錢非常大眾化,意粉份量唔會好細,所以亦唔會要求有好出眾既味道,一切普普通通。

2013-09-25
類別 : 西式酒吧飲o野傾計

Saturday下晝,同朋友敗家完之後,決定去Inn Side Out繼續Girls Talk.
隨著呢度就黎拆,相信好多人都會黎。冇錯,我地得左差不多半個鐘先有位sad 不過唔緊要,因為仲有一個目的,就係要緬懷過去,曾經,我同好多朋友仔係呢度渡過好多快樂晚上。呢度野食一向都有水準,每次都會嗌Hot Wings同Fungi Pizza。
雞翼數量唔少,餐牌寫有一磅,味道唔太辣,唔乾。
Fungi Pizza,好多好多什菌係面,什菌應該係炒香過先焗,好香蒜味。什菌亦沒出水而令到個pizza淋哂,非常好。

今次仲試左新啤酒,Kirin Frozen Beer。啤酒上面白色厚厚o既泡沫口感好似思樂冰,仲話可以keep住啤酒凍足30分鐘。確實,飲到杯酒尾聲都係凍既 lol
是次消費: 每人約$200 (晚餐)