中文 | English
winkieileen
我是住在青衣的winkieileen。我是一名Shipping clerk,在火炭工作。我最常於九龍新界出沒,最鍾意港式中東菜法國菜扒房酒店餐廳迴轉壽司店自助餐壽司/刺身火鍋
食評會員 0次成為首位寫食評會員
winkieileen  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2023-04-29
類別 : 粵菜 (廣東)港式素食自助餐

首先,買咗券,諗住打去約,打咗一日冇人聽😓😓😓😓
第二日仲衰,全日電話吾通😤😤😤😤
好彩屋企人咁岩去個頭返工,就叫去行去問下順便訂位,點知去到訂位,剩係問幾多位?姓乜?我哋話留電話,佢哋話吾需要,聽到已經O咀🫢🫢🫢🫢
心諗,今餐應該都瀨瀨地嘢🫣🫣🫣🫣
到今日去食,要加收服務費,吾緊要,可能我冇留意,訂餐叫2小時,收費後出單寫90分鐘,佢話照食2小時,咁我由佢啦,坐低後去拎嘢食
omg......😱😱😱😱😱😱
我點解見啲人影相食評又靚又好味咁款,但我去到完全吾係個回事?😨😨😨😨
菜冇乜又吾加,一味出勁多煎炸油膩嘢,凍糕得個dd,連西瓜冇咗都吾加返,個陣先7點幾,蘋果汁話佢知冇哂,成個工具話拎走去加返,點知我哋走人都吾見拎返出嚟,雪糕?連影都冇,完全差到我冇興趣影相😖😖😖😖😖😖

屋企人話,只可以食一次,千其咪再嚟,未食過咁差嘅素食店😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫

upsetupsetupsetupsetupsetupsetupsetupset
堂食等位時間: 5 分鐘
用餐日期: 2023-04-29
是次消費: 每人約$109 (晚餐)
用餐優惠: 優惠券

推介此食評

你覺得這篇食評:
靚相

2013-07-31
類別 : 泰國菜自助餐

今日係慶祝亨亨的師傅師母生日, 我之前都黎過食左幾次, 個質素都OK, 尋日返緊工個陣都係諗下打去訂位費事等, BOOK位個陣都講明如果要等位都要等一陣, 但會好快安排到. 尋晚BOOK7點半, 不過我地7點鬆D都去到, 因為星期二所以唔太多人, 就唔使點等位, 其間姪仔倒瀉杯野飲, 工作人員好快幫佢清理好, 連櫈都換左張新的, 之後黎D食物大家都好滿意, 由其刺身都好新鮮, 雖然都有時MISS單, 但都OK可以接受到, 食物雖然比較的式款式, 不過唔夠食的朋友可以叫多兩次, 都係好快出野食, 的式D有個好處係可以試好多唔同款, 整體全部人都好滿意, 希望KEEP住呢個水準啦, 不過MISS單可以再改善下.smile
呢個頭盤係坐底就會安排送到, 唔使另落ORDER的刺身, 不過都好靚好新鮮

呢個係新菜式MENU內的咩咩牛舌, 唔記得左個名, 不過整得真係好好味

得意口感, 小孩大人都可以一試

得意口感, 小孩大人都可以一試

唔記得咩名, 不過呢個OK唔錯

唔記得咩名, 不過呢個OK唔錯

條魚仔好細條, 不過真係好得意, 個人口味, 朋友覺得麻麻地, 我就覺得好味, 不過大家都有共同感覺, 就係略嫌個淡奶實在太少,

題外話/補充資料:
其實仲有好多款都唔錯, 不過因為後來大家都掛住食冇影到了.....XD
推介美食: 刺身併盤,牛舌,香芒爆珠,香芒布甸
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2013-07-30         慶祝紀念: 生日
是次消費: 每人約$196.9 (晚餐)
是次使用的OpenRice優惠券:

推介此食評