中文 | English
yaau  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

7天前
類別 : 西式

今晚無煮飯,去了重新裝修的西餐廳。新開就有唔少小棒場客。等咗6張枱先到我哋。坐底係中間梳化位,感覺餐廳乾淨咗,但最唔好都係冷氣口吹住個頭。最後叫咗2個扒餐同1個意粉,食左三份一先醒起影相😂⋯⋯澳洲肉眼扒最唔值,雜扒最豐富,意粉就不過不失,應該無得揀再嚟幫襯了🙈。
唔似扒餐,唔係一塊過,係薄薄的2-3塊細扒,食落無乜牛味,係好淋,但無曬咬口。呢件扒性價比唔得。

超豐富嘅雜扒餐,呢個餐抵食,份量十足。

超豐富嘅雜扒餐,呢個餐抵食,份量十足。

不過不失,比之前好,意粉唔會太淋,味道較淡口,啱晒我哋。

不過不失,比之前好,意粉唔會太淋,味道較淡口,啱晒我哋。

2023-11-20
類別 : 川菜 (四川)火鍋雞煲

11月頭去開屯門就走左去食烤魚,因為午餐的一人烤魚最抵食🤭。有幾款可揀,但我覺得江團魚較少骨,就點左佢嚟食。還可以加配特飲,超抵啦!條魚食落幾香口,一個人食完條魚已食唔到碗薯粉🙈,安全起見就叫左柑桔檸檬來飲。
烤江團魚,魚只有大骨,香口。還配特飲👍

烤江團魚,魚只有大骨,香口。還配特飲👍

一人烤魚午餐

一人烤魚午餐

2023-11-11
類別 : 日本菜居酒屋壽司/刺身串燒

一直想試食,後聽朋友講唔錯,就一家人去食晚餐,試左,真心天水圍的日式餐廳比較下,算是最好的一間。晚市有加一服務費,消息$200就有現金卷$20回贈,可下次用,本身打算午餐用,可惜只限晚市可用。
午餐就沒有加一,午餐也算抵食,昨天叫了個吉列豬扒拉麵+3件壽司都只是$70,牛肉拉麵+3件壽司係$75,食完壽司,先發現忘記了影壽司相,我哋仲加配左其他都只是$1x-$2x, 加左雞軟骨餃子$15,三文魚刺身三片$22,2個拉麵餐同其它加配都好好味,所以食到超飽。

2023-11-04
類別 : 越南菜

今日同朋友一齊去咗沙田恐龍公園,玩完就揀左呢間食,叫咗熟牛河$96,海南雞飯$112,豬扒撈㩚$102,食前忘了影相,由於海南雞飯係朋友食,說不錯所以很快就食晒。
而我跟仔仔各叫了熟牛河同豬扒撈捞,我覺得2個食物質數差太多了,一天堂一地獄,當然牛河係整得好出色同好味的,但加配熟柚子蜜也加$12就太貴!最慘係熱飲都有頭髮就覺得恐怖!豬扒撈㩚就係我食過最差的一次,芽菜沒有焯過,真的接受唔到,還要比牛河貴,真的無言了。整得唔好吃的乾脆唔好放餐牌啦。

熟牛河暫時食過之中最好味😋

熟牛河暫時食過之中最好味😋

2023-03-18
類別 : 日本菜

整體嚟講部分食物不錯,但份量有些偏少。
餐廳是自助模式,入座到拎餐都係自己搞掂,家人就唔太喜歡咁樣,應該就無下次。
我們坐冷氣位,冷氣吹住個頭,冷氣又無得調較,只知當晚冷氣會開一陣停一陣,野食到台就必須盡快食完,否則就凍曬。希望可改善冷氣出風口。
可能是新開,野飲的選擇也是偏少的,價錢偏貴🙈。
唔夠熱,偏咸的鯖魚

雖然香口但豬扒完全無左口感,咖喱普通

燒鰻魚飯唔錯,但價錢偏貴同汁少左啲

燒鰻魚飯唔錯,但價錢偏貴同汁少左啲

堂食等位時間: 10 分鐘
是次消費: 每人約$90 (晚餐)