中文 | English
Cwhk  等級3
顯示選項: 所有香港 澳門

2014-05-27
類別 : 港式粉麵/米線

嚟呢度食早餐,叫咗個双蛋腿通餐。
好奇怪,我同個侍應點餐,我一路點,佢一路走開,到我叫到要熱鴦時,佢已經走到距離兩張枱咁遠。結果,佢行到水吧,又要走返轉頭問我飲咩。 huffy  我當你對腳有事,算!

來了双蛋,係脆邊蛋,好香好脆,呢個廚房要讚! lol  不過,腿通有條毛,點解有毛?! shocked 好驚囉! shocked shocked shocked 扣分! huffy
枱面無紙巾,問返頭先個侍應攞,佢一句「點呀!」好有江湖味,加埋佢個眼神同樣,好兇下。我嚟食嘢啫,食嘢一求味道,二求服務,你咁兇,不如去做大佬啦。你可以一句「有咩幫到你?」,同「點呀!」係兩回事。 huffy huffy 服務同食物一樣都好重要。
腿通送條毛。。。

腿通送條毛。。。

脆邊蛋,正!

脆邊蛋,正!

堂食等位時間: 0 分鐘

2014-05-27
類別 : 西式麵包店

七點半晚飯,未係時候。唯有走去置地happy hour先。叫咗一杯Chardonnay,45蚊杯,無加一。杯酒入口沒有太大感覺,無特岀的花香或者果香,味道一般。
不過服務員好好,用冰洗酒杯,一讚。可惜,唔知點解,杯白酒一啲都唔凍。唔知係咪咁,酒嘅味道只係好一般。
45蚊,仍對杯酒有啲要求

45蚊,仍對杯酒有啲要求

用餐日期: 2014-05-23
是次消費: 每人約$45 (其他)

靚相

2014-03-20 (屬於相關食評)
類別 : 美國菜咖啡店沙律西式糕點 飲o野傾計

再去,因為上次飲咗藍山咖啡,今次要特別試另一種reserve咖啡,夏威夷咖啡。
因為有了上次經驗,呢次無慢慢歎,嚟個快飲。咖啡聞落好okay,同藍山一樣唔錯。飲落口,好舒服,酸度同咖啡味道好適中。但椰香味不重,只有咖啡味。
相比下,個人較喜歡夏威夷呢隻咖啡。唔知係咪杯咖啡一路都好暖定係咩原因。
不錯!不錯的選擇!
呢次試夏威夷咖啡

呢次試夏威夷咖啡

用特價飲, 正!

用特價飲, 正!

原來原價要$55..

原來原價要$55..

堂食等位時間: 5 分鐘
是次消費: 每人約$23

2014-03-13
類別 : 美國菜咖啡店沙律西式糕點 飲o野傾計

因為收到一封電郵,又因為未夠鐘食飯,特意到嚟飲杯特製藍山咖啡。先睇個杯,已經好特別,用鼻聞,唔錯。飲落去,感覺好舒服。那酸度和味道十分適中, 整個味道、酸度、香味等等都平衡好好。
唯一問題,飲到一半,咖啡已涼。如果個杯係預熱的話,可以keep耐啲杯咖啡個溫度!
我的藍山咖啡

我的藍山咖啡

用餐日期: 2014-03-05

2014-03-11
類別 : 日本菜鐵板燒爐端燒壽司/刺身

中午,行到上址,見有位,行入去。叫咗壽司食,啲米感覺好硬,初頭以為係冰過,後來先知米心未熟,所以食到啲米硬到死。
因為抱住不浪費的理由,夾硬食到最後一件,食唔落。
搞唔掂,太硬,飯心未熟

搞唔掂,太硬,飯心未熟