中文 | English
gracelwy
我是住在馬鞍山的gracelwy。我在中環工作。我最常於尖沙咀觀塘沙田出沒,最鍾意泰國菜日本菜多國菜酒吧酒店餐廳卡拉OK雪糕/乳酪自助餐火鍋,冬陰公。
食評會員 1次成為首位寫食評會員

2008-03-15
類別 : 日本菜火鍋

今晚黎左呢度打邊爐....book左7點半
去到見個門口好多人等位
入到去叫左日本和牛....賣相真係好靚...肥得好均勻...
同澳州肥牛差好遠...d烏冬好滑!
service好好~~湯底好特別
食左90分鐘!環境都唔差
是次消費: 每人約$110

2007-11-10
類別 : 日本菜任食/放題

以前都黎過幾次...今晚book左枱先黎...點野食既紙仔有d唔同左...環境好似闊落左d...食物既quality都有進步...點左幾rounds...三文魚係最正...肥瘦適中...芝士年糕同天婦羅...service都唔錯...無漏過單!一定有下次!
是次消費: 每人約$180

2007-10-06
類別 : 滇菜 (雲南)茶餐廳/冰室粉麵/米線

今晚同個fd黎食...叫左2餸米線要酸辣湯(中辣)...個味道岩岩好...服務幾好!不過杯凍0蜜好難飲...waste左8蚊...整體唔錯!

2014-03-07
類別 : 西式雪糕/乳酪

是日平日,食過LUNCH後就黎到Haagen Dazs, 中環只得這間分間!
這間小小的店分2層,樓下主要是賣一些簡單雪糕球,上一層可以order 一些比較特別既dessert同埋慢慢坐,smile感覺非常悠閒,心想平日在繁忙的中環區都可找一角靜靜品嘗精緻的甜品,這些地方要找真是有點難度!

今次我們點了afternoon tea set,有一個球,一件cake加一杯drink,基本上haagen dazs 雪糕都食過好幾次,好多味道既雪糕都試過,所以今次揀了green tea,味道清得來香,用來配搭一些味道較濃的甜品是最合適!
蛋糕是指定的,是日蛋糕是Blueberry Cheese Cake,my favour!!!味道比較酸,cheese cake黎講唔夠硬身,口感不夠完美,而drink 揀了iced-chocolatetonguetongue

賣相很讚,味道唔夠朱古力味,可能太多冰,所以下次叫熱飲比較好!基本上食飽飯再加一個超豐富既afternoon tea 是非常滿足!!!環境很靜,可能是平日同下午時段,雖然近lan kwai fong,但人很少,全程感覺很舒服很寫意,店內衛生都幾好,好似包場食雪糕,服務亦很周到smile
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2014-03-06
是次消費: 每人約$65 (下午茶)

2009-11-01
類別 : 川菜 (四川)火鍋

今晚去左呢度打邊爐任食, 六點去到無咩人,我地又肚餓, 一早畫定紙
我地叫左手打墨丸, 菠菜, 肥牛,羊肉, 牛肉等等.....仲有D新奇既野.....
打邊爐竟然有紅棗糕,水晶奶皇包,鮮竹卷等等....我地貪得意叫黎試下.....
D野黎到我地就即刻試下啦~個感覺好新鮮....好好味!!真係好正....如果我下次去打邊爐呢度都有得諗......有下次!

推介美食: 紅棗糕,水晶奶皇包
用餐日期: 2009-10-29         慶祝紀念: 生日
是次消費: 每人約$170 (晚餐)

共有2 人投票