中文 | English
fionalsy214
我是fionalsy214。我最鍾意泰國菜日本菜日式西餐私房菜迴轉壽司店大閘蟹壽司/刺身火鍋
食評會員 2次成為首位寫食評會員
fionalsy214  等級3
顯示選項: 所有香港 澳門

2021-09-11
類別 : 川菜 (四川)中菜館

是日午市去,一行二人約12點30左右到,已經好多人排隊,Full house要等位大約等左15分鐘,等位要入收銀拎紙仔。
但入座就掃枱上QR code入單,流程順利,點了兩個午市套餐跟白飯同2包紙包飲品,一個水煮魚,一個酸菜魚。
中午食酸菜魚($68)加碗飯好開胃,好多酸菜,魚好滑無骨,碗飯壓到好實,應該有碗半飯🤣,湯底正常魚湯,撈飯唔錯

水煮牛($58)就一般,辣又唔太辣,係App選擇中辣,下次都係叫大辣試試。

推介美食: (左)水煮牛(右)酸菜魚
堂食等位時間: 15 分鐘
用餐日期: 2021-08-27
是次消費: 每人約$60

2021-06-26
類別 : 日本菜拉麵

平日既中午12點左右, 落左車行入去利時商場條巷仔,無意見到間拉麵店(隨意入左去😅)唸起大板拉麵店(想去旅行到din左😂)

同囡囡去食Lunch之後去科學館好方便, 太早既關係包場...

第一次泥依度食,打開menu就餐配搭一流...咁岩我想食拉麵,囡想食鰻魚飯 (正正Set Lunch可以有飯又有拉麵 )價錢親民!

午市套餐

拉麵就不過不失,湯底夠熱, 豚肉好淋好味🥰

個鰻魚飯(細)但足夠囡囡食...媽咪試過又幾好味wor🥰

下次會再光顧試埋咖哩豬扒飯😍

職員態度良好smile

推介美食: 浦燒鰻魚定食
用餐日期: 2021-06-17

2021-06-15
類別 : 川菜 (四川)少鹽少糖食店粉麵/米線

紅日中午上到去小人有位唔洗等,是日二人上左去食,友人點左涼麵,我就依然忠情酸辣粉啦🤣

另外點左白肉同鳳瓜, 2款小食正常一如既往水準,唔洗多講...

但驚喜係個fd既重慶炸醬涼麵(中辣),我等緊個酸辣粉試左友人個碗,好好味,岩夏天食,好驚喜地下次唔食酸辣粉要食涼麵😍個涼麵好爽,炸醬唔會死咸個隻,撈埋好野味😍

提議下次朋友仔可試下個涼麵,我點左酸辣粉(中辣)美味...一如既往lovelike(太肚餓無影相)

最後梗係凍檸茶完場😍
待應哥哥姐姐有禮👍👏👏
推介美食: 重慶炸醬涼麵
用餐日期: 2021-06-14
是次消費: 每人約$70 (午餐)

2021-05-30
類別 : 日本菜拉麵壽司/刺身烏冬串燒沙律

第一次係依間店用餐,當日2,3點左右去,過左午市,店內依然多人。我地3人叫左個
雜錦刺身丼 正正常常,不過不失
兒童餐,女兒喜歡食個卷物,個啲公仔魚旦😅hahaha...去買餸見過未食過,居然依家做左兒童餐,味道小朋友ok😂🤣
魷魚so好味wor😂🤣女兒未咬得爛,媽咪食哂😂🤣
Daddy食天婦羅丼又ok,😀廚房應該即叫即整😍所以好熱口好薄肥好味

個套餐包飲品放題,飲品吧乾淨

整體係親子好去處,職員有禮貌,感覺舒服既一餐。
收銀哥哥見到女兒拎唔到氣球好失望(其實係媽媽叫佢食完先拎,點知無哂😂)

哥哥一最後送左個公仔俾佢😂
下次會再光臨balloon

用餐日期: 2021-04-24

2021-04-23
類別 : 滬菜 (上海)中菜館

疫情下,小出街食飯,喺新城市見到廣告牌見到開左新分店, 去得一定食酸菜魚(雖然廣告牌上寫好吃不止酸菜魚),大約2點鐘左右過了繁忙時間。
餐廳接待員姐姐有禮(帶左口罩是感到笑容的), 待應生姨姨推介二人午餐。

餐前小食

餐前小食

點心
小籠包的肉質較乾, 一口咬也沒有多餘的肉汁流出...

香辣花菜
又炒得幾好食,送飯一流,微辣

蒜泥白肉卷
蒜香濃郁, 肥而不膩既五花肉

主菜酸菜魚lovelovelikewow
選擇了中辣(其實我下次一定叫大辣😂🤣)
但其實食酸菜魚係食酸...但yuk個人口味因人而異

二人午市套餐

二人午市套餐

用蠟燭座上酸菜魚,keep到溫度

用蠟燭座上酸菜魚,keep到溫度

用蠟燭暖住酸菜魚,不錯的念頭😂🤣

飯都食唔哂高力豆沙外賣咗返屋企
味道不錯heart不會太甜king

環境不錯地方都好乾淨同埋職員都好有禮貌smile
愉快用餐🥰
推介美食: 蒜泥白肉卷, 香辣花菜, 餐前小食, 酸菜魚
用餐日期: 2021-04-22
是次消費: 每人約$300 (午餐)