中文 | English
阿加力  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2014-05-07
類別 : 港式西式中菜館點心無肉餐單

佛誕公衆假期又撞上我女友生日,佢話要對住湖景燒野食,聽過朋友介紹就book左小白鷺呢個天台BBQ,一齊對住個湖慶祝下啦~

上到天台就有工作人員幫手開爐,都係Buffet任食,食物種類都算多,有成差不多三十款任吃,有牛扒、金沙骨、豬頸肉,漢堡扖、海鮮有蝦、多春魚、青口同魷魚,菜類有冬菇、翠肉瓜、南瓜、茄子、沙律都有!
西冷牛扖實在勁大塊,可以切番細件D,食唔晒好浪費!

一定要勁讚豬頸肉,醃得好入味又爽口,一D都唔肥膩啊!越吃越想吃~

用錫紙包住甜蕃薯同玉米加牛油,罪惡得黎又真係好好味!

呢度仲可以比客人自帶食物,我地就帶左BBQ指定搞作---燒棉花糖啦~

呢個場有好大個帳篷,唔怕淋雨又唔怕太陽啊!涼涼地天氣最適合燒烤啦~
個湖景真係好好view啊!地方好企理,食物干淨衛生,坐得舒服,唔似大尾篤個D燒烤場咁鬼迫咁多人,燒得一身大汗咁辛苦,一百幾十蚊任食仲有一罐飲品送,唔係最抵但算唔錯,原來天台呢個場可以容納三百人,下次叫埋公司同事一齊來包場!
推介美食: 串燒棉花糖,錫紙焗牛油粟米,海鮮、龍蝦丸、豬頸肉
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2014-05-06         慶祝紀念: 生日
是次消費: 每人約$178 (晚餐)

推介此食評

你覺得這篇食評: