中文 | English
顯示選項: 所有香港 澳門

2014-10-28
類別 : 日本菜拉麵雪糕/乳酪壽司/刺身

因團體去幫襯.
叫左:鮮檸柑桔蜜,日式豚肉卷,帆立貝叉燒極濃蕃茄湯拉麵,柚子沙律,天婦羅廣島蠔極上濃湯拉麵
鮮檸柑桔蜜:太甜.yuk
日式豚肉卷:豚肉好硬又乾飯又爛.sad
帆立貝叉燒極濃蕃茄湯拉麵:帆立貝彈牙,叉燒好淋肉鹹香野味,蕃茄夠味酸香好味,糖心蛋好細隻做得唔好食,拉麵麵質唔糊,可惜太厚粉同唔滑.
柚子沙律:柚子味重沙律都幾新鮮,味道唔錯.
天婦羅廣島蠔極上濃湯拉麵:天婦羅好油炸粉好硬好難食,廣島蠔唔新鮮炸到好濕,湯底太淡,拉麵一般.dislike
整體:唔會再去囉,又貴又難食.

推介美食: 帆立貝叉燒極濃蕃茄湯拉麵柚子沙律
用餐日期: 2014-09-20
是次消費: 每人約$68 (午餐)
用餐優惠: 團購

2014-10-28
類別 : 西式茶餐廳/冰室粉麵/米線湯品

之前食過都覺得唔錯,所以再去.
叫左:羅宋湯,烤焗豬柳意粉配西班牙野菌汁,忌廉汁白菌焗鮮三文魚粒配珍珠飯
羅宋湯:酸辣好味.麵包普通.
烤焗豬柳意粉配西班牙野菌汁:烤焗豬柳好淋又夠味有小小似食鹹豬手,意粉彈牙幾淋,西班牙野菌汁味道好香唔錯.smile
忌廉汁白菌焗鮮三文魚粒配珍珠飯:忌廉汁香滑好濃味,白菌味道可以,焗鮮三文魚粒好大粒又夠香口唔太乾,飯焗得剛剛好,值得encore.yummy
整體:值得再來,好食又底食.

推介美食: 羅宋湯,烤焗豬柳意粉配西班牙野菌汁,忌廉汁白菌焗鮮三文魚粒配珍珠飯
用餐日期: 2014-09-19
是次消費: 每人約$43 (下午茶)

類別 : 西式西餐廳海鮮薄餅漢堡包

今日忙到午餐都冇啖好食,所以提早去開餐.
叫左:熱情果橙香特飲,意大利風乾火腿沙律,雜菜湯,醬燒雞翼配香脆薯角,雞肉蘑菇意大利雲吞天使麵,泰式咖哩雞飯,夏威夷薄餅,咖啡味意式奶凍
熱情果橙香特飲:香橙味足幾好味,可惜有小小過甜.
意大利風乾火腿沙律:風乾火腿味太淡,沙律一般.
雜菜湯:份量太小,味道酸酸十分開胃.tongue
醬燒雞翼配香脆薯角:辣醬野味帶小小酸,雞翼肉質滑.薯角香脆可口.
雞肉蘑菇意大利雲吞天使麵:雞肉嫩滑,蘑菇爽口,意大利雲吞普通,天使麵幾滑又爽口.
泰式咖哩雞飯:香辣好味,雞肉夠滑.smile
夏威夷薄餅:薄批好香脆,個汁唔會過酸,幾好味.smile
咖啡味意式奶凍:咖啡味太淡,一般,奶凍都算滑.
食完真係好滿足.

推介美食: 熱情果橙香特飲,雜菜湯,醬燒雞翼配香脆薯角,雞肉蘑菇意大利雲吞天使麵,泰式紅咖哩雞飯,夏威夷薄餅
用餐日期: 2014-09-18
是次消費: 每人約$110 (晚餐)
用餐優惠: 優惠券

類別 : 西式西餐廳海鮮薄餅漢堡包

之前試過都ok,所以再來幫襯.
叫左:蘑菇湯,醬燒辣味雞翼配脆薯角,烤美國有骨豬柳伴天使麵,流心蛋.芝麻包.雞肉腸.意式沙律煙肉配挪威煙三文魚,抺茶意式奶凍
蘑菇湯:幾creamy好香菇味又夠滑,片麵包好好味,好脆.
醬燒辣味雞翼配脆薯角:辣醬好野味帶有小小酸味,雞翼肉質滑.薯角好香好脆.yummy
烤美國有骨豬柳伴天使麵:烤豬柳好大件肉質好滑,個汁好重黑醋味好開胃,天使麵爽口唔硬.mad
流心蛋.芝麻包.雞肉腸.意式沙律煙肉配挪威煙三文魚:流心蛋做得好juicy,芝麻包香脆味美,雞肉腸粗嚡味道普通.意式沙律普通冇咩特別,煙肉鹹香幾好味,煙三文魚味濃夠鹹香味.
抺茶意式奶凍:抺茶味太重太甜,一般.
整體:出品唔錯,可以再食.

推介美食: 蘑菇湯,醬燒辣味雞翼配脆薯角,烤美國有骨豬柳伴天使麵,流心蛋.芝麻包.雞肉腸.意式沙律煙肉配挪威煙三文魚
用餐日期: 2014-09-04
是次消費: 每人約$106 (午餐)

類別 : 粵菜 (廣東)酒樓咪嘥嘢食店火鍋點心

今日約左朋友去飲茶,選擇去海港.
叫左:濃湯灼唐生菜,福建炒飯,點心拼盆,紅燒乳鴿,香芒糯米糍
濃湯灼唐生菜:普普通通,都算爽口嘅.
福建炒飯:用料唔小,飯唔會過濕,香口清新幾好味.smile
點心拼盆:有蝦餃皇,蜂巢糕,潮州粉果,鮑魚燒賣,豆沙包.蝦餃皇:爽口彈牙幾好味smile,蜂巢糕:好香黑糖味唔太甜,潮州粉果:皮做得唔錯唔會硬,鮑魚燒賣:只有一隻鮑孫仔tongue,味道普通.豆沙包:幾重桂花味,清香味美,有小小驚喜.
紅燒乳鴿:又瘦又多毛,味道太淡又唔熱.huffy
香芒糯米糍:芒果肉香甜又好味,糯米好淋唔錯.lol
整體:唔錯,可以再食.

推介美食: 福建炒飯,點心拼盆,香芒糯米糍
用餐日期: 2014-09-17
是次消費: 每人約$66 (下午茶)