中文 | English
黃酷  等級4
顯示選項: 所有香港 澳門

2023-11-21
類別 : 日本菜火鍋烤肉

如題,要左B餐,可能因為同時兼顧烤+鍋,比較分神分心,完全冇時間食,半飽出去 😭😭😭
回家開左包薯片 🤭 以後都系揀主攻1樣既店食算 🤷‍♀️🙈

dislike火鍋菜種類只有生菜,慘~

dislike 火鍋類别好少選擇

chopstick 整體黎講中規中矩,但我就一定唔會再去 🤣

star但佢生日送牛蛋糕系幾吸引下既balloon同埋好似有得同行1人免費

like員工好快手 (上野,收野 (未食既都收走埋sad),提醒截單時間 及 催你走人) 可能因為得閒,因為星期日晚餐時間都冇滿座,剩好多位 + 見到佢地好得閒望出黎

用餐日期: 2023-11-19
是次消費: 每人約$500 (晚餐)

2023-01-14
類別 : 韓國菜韓式炸雞

薯仔煎餅
chopstick 雖然話系推薦meal,但……食完冇咩特別,$78,真係好唔值ghost口感屬糯米咬口,我估一系加左粉,一系就磨蓉+絲,2 max去煎,中意食軟口感既應該會覺得唔錯。雖然外表系乾脆,但淨食冇味,當中會食到大蒽碎&土豆絲,但唔明顯。

辣炒章魚
chopstick$138 超级唔值,醬汁唔差,惹味唔辣,紅蘿白 & 高麗菜 生的 (簡直系切完撈埋一起個隻),章魚剛剛好熟,吃下去的時候,還以為要再鍋內加熱後才能吃,但是對方沒有特別說明,所以應該不是。

柚子牛奶米酒
chopstick $65,幾特別,不過唔系好飲到柚子味,仲有少少啤酒味?唔識飲酒既人都可以試下。

街頭魚糕串串
chopstick 呢個 $138 抵過章魚 😅 味道屬普通,湯底不太濃味,可配醬汁更佳。

總结:2人吃完只有8成飽 & 唔太明點解禁多好評,可能氣氛?埸地?我就一定唔會再去比人揾笨 mad PS:見到佢地放左桶煮食油系廁所,感覺比客見到唔系禁好frustrated
用餐日期: 2023-01-13

2022-12-20
類別 : 港式麵包店

買左4款野試味,試完覺得……真系唔洗專登去,順路既話,都可以買黎試下既。(個日去士多啤梨買曬 upset

花生蛋糕 (好似有芝士),上面條卷唔脆,花生味唔太重,食落唔膩但感覺好一般,食完冇一種好好味既感覺。

蜜桃雪媚娘,皮好有咬口,蜜桃少酸,但夾埋個cream係岩岩好,只系個蛋糕碎碎地,好似剩下黎既碎料放埋一舊禁。

咖啡麻薯包,皮系有咬口,但cream好苦,可以甜多d會易入口d,cream苦得黎又唔會話好香咖啡味。

杏仁蛋白蛋糕?唔記得個名,同你係聖安娜或其他餅店買既味道差唔多,一般。

用餐日期: 2022-12-15

2021-09-24
類別 : 韓國菜

圖片洗費共$53,小菜基本贈送,什錦拌冷麵 (送湯) $50 & 凍飲+$3,由於餐牌有推薦圖案 & 因為名系什錦,所以放棄左原本想食既餐點而選擇呢個。

小菜系泡菜(偏酸)西芹紅蘿蔔(普通)拌豆芽(普通正常,一般出面食到既味)

湯:有味既蔬菜清湯,有幾塊薄切白蘿蔔&椰菜等,飲完唔會口喝。

什錦拌冷麵:真系想知什錦d咩野😅唔通係蔬菜?呢碗麵有半隻蛋,偏酸泡菜,切碎左既生菜絲、紫椰菜絲同梨絲,比$50食呢d,我寧願食其他款好過mad 不過味道唔差既,一d都唔辣,出面食到既質素,就系性價比唔值。
用餐日期: 2021-09-24
是次消費: 每人約$60 (午餐)

2021-08-02
類別 : 川菜 (四川)中菜館

四人用膳,好彩等左陣好快就有位,
門外見男員工拉衫透氣,企門外既我當時心諗,
唔通入面唔夠冷氣?點知入到去先知原來冷氣壞左,不過店家都配備左d風扇仔比客人,禁都ok ge,至少可以舒緩到。

經店員推介,叫左炸雞軟骨,果然好味 like腰果都好味,對我黎講唔算辣 (我覺得自己算係食得辣既,普通以上厲害以下) 呢種程度,對於我黎講屬惹味 yummy

仲叫左豬手,我5覺辣,但其中一朋友唔食得辣,所以佢食豬手時覺得有少許辣,唔太"林"又唔太硬,適中,剛好入味。

酸菜魚:冇骨,好味,唔油膩,但同以上情況一樣,唔辣朋友話有辣,對佢黎講比較辣,所以成程都飲好多野 mad

炒土豆絲:普通,不過不失,性價比不足。

水煮牛肉:普通,不過失。

红糖糯米甜品?唔記得名,味道唔錯,要趁熱食 + 點勁多紅糖醬先好味。

總括:員工服務好踴躍,好主動換碟 & 加水,都好有禮貌。
推介美食: 炸雞軟骨
堂食等位時間: 15 分鐘