中文 | English
ChelseaLawn
我是ChelseaLawn。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
ChelseaLawn  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2021-03-20
類別 : 馬來西亞菜粉麵/米線

好耐冇同朋友夜晚出去食飯,上網睇咗呢間麵店。好耐都冇試過所以決定試吓,去到海光街,行到去街尾先搵到。
一入到去老闆已經好有善,朋友着白色衫佢仲比條餐巾佢遮住。
我哋一坐低叫咗三個麵,唔使好耐就馬上上咗菜。
喇沙湯底好濃,非常richlike加埋啲魚片一齊食,真係好好食。
朋友食嘅辣味蝦湯同埋豬骨湯都好正yummy
雖然個豬骨湯比較鹹,但係個味好濃郁。
絕對會返轉頭再食,聽老闆講佢哋會再開分店,好期待佢再開多啲分店咁就可以周圍去食。

推介此食評

你覺得這篇食評:
靚相

2012-08-25
類別 : 韓國菜烤肉自助餐

可能係食lunch 食物種類不算太多
但係食物都過得去 至少腸胃唔好既我冇好似食其他韓燒咁肚痛.
我同我朋友一共4個, 一入去個waiter就好似好嬲咁shocked, 個氣氛已經唔係幾好.
所有waiters都好似受左好多氣咁shocked個個個樣都好似好痛苦咁shocked
食左大約一個鐘佢就黎收錢好似想趕你走咁, 咁都算啦
到最後食到大約2:45pm 我都明佢要收野, 落場
但係佢就連我地未食完既野都收埋, D野喺個爐到一睇就知未熟佢都可以熄左我地個火,shocked
我開番佢仲要yell at me, 真係令我無言.shocked
本身我地燒野個板都想收埋, 但係佢地Dwaiters唔知咩事argue起上黎, 好似想打搞咁mad
最後我地都決定走啦, 佢仲不停咁汁我地D餐具.huffy
我頂唔住同佢講聲"我地走啦可唔可以等陣先汁", 佢竟然話"你咪走囉!!"huffyhuffyhuffy真係嬲到我!!!huffyhuffy
咁既服務真係幾平都係假huffy要比錢收氣!!
如果想餐飯食得開心就千祈唔好去!!
我諗我都唔會再去第2次chopstick

用餐日期: 2012-08-25
是次消費: 每人約$150 (午餐)

推介此食評

你覺得這篇食評: