中文 | English
sweetstephanie
我是sweetstephanie。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
sweetstephanie  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2012-06-16
類別 : 西式西餐廳酒吧麵包店海鮮薄餅

好耐冇入長洲,看u travel 介紹過來食午餐,老板娘好好笑容。推介沙冰啤酒好正,set lunch 咖喱牛腩好味,我平時唔食咖喱都同老公share食哂,pizza熱辣辣。因等船再叫了cheese cake同mocca. Cheese cake芝士味唔會太重,mocca都好飲。坐坐下開openrice先見之前有劣評。所以我好少寫都忍唔住寫低今次覚得好好味既經驗。
推介美食: 咖喱牛腩反,沙冰啤酒
用餐日期: 2012-06-16
是次消費: 每人約$120 (午餐)

共有4 人投票

2009-08-31
類別 : 西式多國菜三文治沙律

服務差都爆, 店主似乎完全沒有管理餐廳經驗! 安排座位令人一肚氣, 有客人投訴, 店員直行直過當聽不到!!!??? 店員呼呼喝喝的態度, 食物再好食都冇用, 香港只有你一家供應好食物???
衛生也差, 有蒼蠅不斷飛, 如此環境, 真的不覺得食品有什麼好味可言.

set lunch 磨姑酥盒, 味道ok, 不過也屬一般, 不是很特別. 夠熱.
環境, 普通小餐廳, 沒特別, 也不是sell裝修類型.

附近有很多其他不同種類好野食, 有平有貴, 無論如何不會再光顧.
用餐日期: 2009-08-24
是次消費: 每人約$70 (午餐)

2009-08-10
類別 : 澳洲菜扒房適合大夥人

lol
每一次去outback都不會失望, 記得十幾年前未有outback時, 一大班人去美式餐廳會去Dan Ryan's, Ruby Tuesdays, TGI Friday... 但有Outback後真係只會食Outback... 暫時除左比較不喜歡他們的原味牛外(有些似煲完湯的肉)... 其他所有食物都讚! 絕對係不二之選.

我有時自己一個人, 食個黑麵包, 叫個湯加個ceasar salad已經非常夠又滿足!

環境, 服務, 雖不太驚喜, 但都非常中上不會失望.
用餐日期: 2009-08-01
是次消費: 每人約$200 (晚餐)

2009-08-05
類別 : 日本菜咖啡店甜品/糖水雪糕/乳酪

好憎d野咁難食浪費我既quota同$$!!!
今次係我第一次寫食評, 我係忍唔住一定要寫!
叫左個照燒雞飯便當, menu幅相同送來的食物是兩個樣!
沒有便當盒都算, 明明有個前菜同水果, 但送來兩小碟酸菜, 一碟是紅蘿蔔, 一碟是芽菜, 但味道一樣, 根本是將前菜分開兩個碟上就算!!! 湯是熱鼓油水, 不用說沒有面鼓味or standard和豆腐海帶... 主食個照燒雞5塊, 5塊都向不同方向! 又不是人多, 不可以放好個賣相才拿出來嗎? 雞又乾又無味! 仲有d炒蛋居然是一粒粒的! 相信找個不會炒餱的人也不會攪成咁! 全個set只有飯比較ok. 不過不要問我是不是珍珠米囉!

食完一餐咁既set嬲到今日囉! 過份!

用餐日期: 2009-08-04
是次消費: 每人約$60 (晚餐)