中文 | English
我是stung34200。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
stung34200  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2010-04-01
類別 : 西式西餐廳酒店餐廳

huffyhuffyhuffy...
一係唔去!!一去就真係覺得對唔住老闆!拎份糧咁樣虐待自己!今晚同朋友去食buffet...整體上d野好多都好難食,我女朋友最愛食甜品,,次次食buffet都試晒所有款,,但今次佢都話難食到食唔落-.-!!

buffet7點開始食,,可以食到10點,,,我地7點3打電話去訂7點半,7點4就有接線生開始不斷打黎吹吹吹問幾時到?話個場就黎爆!可能留唔到位比你!但我地明明book左位,,時間又未夠鐘,,d位唔係預左比我地ga咩??真係o咀,,
7點半:
1入到去,見到一群大陸遊客係度搶野食,,,成個場多人到爆炸,,好誇張,,,
安頓好之後就出去拎野食...點知...除左沙律,棻之外......乜野都冇得食,,款係好多,,但全部都空晒!!真係好誇張,,,第1次食buffet係會成個場同1時間有8成野食都得返個碟or兜,,,d野食出得其慢,,,剩返ge都揀唔落手,,但如果你唔拎,,過多1陣連e d都比人清埋!!真係手快有手慢冇-.-好似係度鬥搶ge,,返左大陸食buffet咁ge情況...
兜兜下聽到幾個食客同個經理係度嘈,,話出到黎揀食物時得個企字,,咩都冇得食,,呃人錢,,冇野食就唔好叫人黎食,,等等!!好混亂sad!!最尾收佢地半價埋左單走人-.-')
8點:
d野食都係仲係出得好慢,,,有稍為好d ge野食出時,,例如:cake,凍蝦-.-",,,唔駛幾mins又清晒,,,你行慢半步都冇得拎,,,過多陣仲誇張,,,連拎野食ge碟都冇晒-.-,,,,好好笑!!!

熱食:章魚小丸子,星洲炒米,炒飯,白切雞,魚1條(出到去已經得返條骨,之後都冇再出過),煎三文魚,炸魚塊,馬拉糕,翠肉瓜炒雞肉,芝士焗薯仔,雞扒,雞串
凍食:三文魚同壽司(永遠得個空碟,成餐都唔見有出過),中華沙律,螺肉,芝麻八爪魚 ,凍蝦,凍蟹
甜品: 朱古力慕絲,cheese cake,朱古力蛋糕,mini puff, 生果撻仔,mango pudding,朱古力卷蛋,檸檬卷蛋,每次得3款甜品左右,,食晒就出其他,,另外仲有雪糕
飲品: 有可樂,橙汁任斟,,但d橙汁多冰到冇味-.-,,仲有檸檬,,茶
湯: 3款
服務: 完全唔稱得上酒店ge服務,只可以話係街坊酒樓ge級數
環境: 個場好大,,坐到成3,4百人,但好嘈,,想靜靜地兩個人慢慢嘆下buffet就絕對冇可能,,因為手慢d都冇野食,,哈哈
用餐日期: 2010-03-31
是次消費: 每人約$110 (晚餐)

推介此食評

你覺得這篇食評:
靚相

共有4 人投票

2009-09-02
類別 : 日本菜自助餐壽司/刺身

日記 9月1日 晴

今日係我女朋友既生日,因為貪方便唔想離開觀塘就可以食日本野,
我選擇左近期人氣急屎既青葉料理,上幾個月未減價果時食過一次.$15x果時
食物雖然差,份量小我都覺得冇乜所謂,
所以今次繼續去

份量- 叫4舊壽司就黎2舊 叫20塊三文魚頂多比10塊 p.s.去到青葉你會發覺你開始係食緊天婦羅任食 而唔係食魚生!

食物 - 食物種類小之有小..食黎食去都係o的cheap野,貴小小既都冇..壽司飯係熱既..同某低價任食壽司名店冇分別,壽司上面果o的魚生都係同低價果間一樣咁薄!

員工態度 - 我自問都唔算係眼闊肚扎,貪心既人士,我女朋友叫左一個四國地獄烏冬,因為實生太生同太硬,所以唔要,轉頭叫左第2個四國地獄拉麵,頂..點知有個肥肥地短頭電髮既侍應走過黎好大聲咁話:頭先你以經掉左個烏冬!唔該唔好浪費食物!huffy我心諗!我以家叫左成枱野食唔食咩?係咪我叫隻雞翼.你比舊炭我,我都要吞落肚?

服務 - 侍應十問九唔應.我去廁所果時重聽到一o的恐怖既野.."話說本身點刺身叫十給一,大概係有客人不繼落單及投訴,本人行經刺身枱時聽到以下對答..
w=侍應
c=壽司師父
w:26號比足小小
c=又係佢?
w=係呀!想未飽!
c2=咁今次佢實飽!
c1+2+3=哈哈哈!.......
叫野食唔比足..人地想叫多o的姐..呢o的說話好乜囉..你想加料咩?
好想同呢間野個老闆講,你寫139一個人,我寫20塊三文魚,你比10塊薄切?我埋單比30蚊得唔得?做乜比張

員工 - 不懂禮貌,本身客係主人..但係呢間野好似變左佢係主人.更加好似比左40蚊去某名店食低價壽司+坐監咁..先生你舊飯未食!要罰十蚊一舊!果種壓力一樣囉..

除非佢繼續減價!減到天天都109!或改返好似以前咁!再幫o的員工上下服務態度改進班!如果唔係我都唔會再光顧貴店!

用餐日期: 2009-09-01         慶祝紀念: 生日
是次消費: 每人約$153 (晚餐)

推介此食評

你覺得這篇食評: