中文 | English
兩肚火  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2011-01-16
類別 : 港式茶餐廳/冰室

經過看見一條鯇魚的標示圖, 覺得頗專業, 可以一試, 入去叫我在生記的最愛, 魚鮫魚泡粥. 粥來了, 用匙更攪看, 嘩!!有無搞錯, 得一個小魚鮫, 少許切碎的魚泡, 太少料了, 一吃, 魚肉也不新鮮, 魚泡還有食粉的味, 不好吃, 我只吃了一半便結數, 這麼難食的粥居然要$33, 非常不合理, 我即時向收銀小姐反映, 並請她有空到生記食吓, 就知她這店多過份.
用餐日期: 2011-01-13
是次消費: 每人約$33 (午餐)

2010-08-17
類別 : 港式中菜館

叫了二人餐, $138, 包括:

1. 例牌太爺雞: 買相好, 但一食就知係冰鮮雞, 好失望, 非常一般貨色, 但葱蓉不錯,

2. 燒汁牛柳: 唉, 醃到冧冧的牛扒. 唉!!

3. 順德魚頭煲: 最差的一味了, 全無味道, 而且兩塊魚頭都沒有魚雲, 一丁點也沒有, 不知去了那, 沒有了魚雲的魚頭還有甚麼可食?太離譜了!!

居然還很好生意, 人客多伙記少, 一壺茶飲完, 根本無人再幫你添水.
用餐日期: 2010-08-17
是次消費: 每人約$69 (晚餐)

2010-08-16
類別 : 港式酒樓

伙記無心機做野, 縮起來, 唔望客, 很辛苦才ORDER到野. 叫燒肉燒鵝飯, 上枱一睇就知係燒鴨唔係燒鵝, 因為佢俾胸肉, 大佬, 鵝胸會唔會咁細呀, 連正常的鴨胸都比佢大, 肯定唔係鵝, 係鴨, D皮好冧, 肉好粉, 根本唔係鵝. 大佬, 以鴨允鵝, 太過份啦, 價錢食味都唔同架!!!

燒肉仲得人驚, 係猪頭肉, 肥到無譜, 根本食唔落,

免費的例湯無話可說, 就係將D頭頭尾尾的東西放進去煲, 有個客仲問, 今日例湯係乜, 暈!! 你估高級食府咩, 今日例湯係乜, 根本日日都係個煲湯, 只是每天加水同加D頭頭尾尾既砧皮屎同下欄野落去, 所以有D骨頭好似罐頭咁, 冧到可以食.

無論如何, 呢餐食得落的野無乜几多, 很差的食肆,
用餐日期: 2010-08-13
是次消費: 每人約$30

共有1 人投票

2010-08-07
類別 : 粵菜 (廣東)中菜館粥品燒臘

富記食咗几十年, 以前在旺角街巿附近好正, 而家愈黎愈差huffy

是日叫咗;

a.白切雞飯, 雪雞, 一d雞味都無, 以往富記的白切雞仔好出名, 好正, 現已完全消失.

b.燒鵝飯, ok, 不過不失.

c.魚頭菜湯, 我想每大碗約有半個大魚頭, 可惜是混煮, 所以有些客人會多, 有些客人會少, 是晚運氣差, 除了只有魚頭的骨架外, 只有丁點魚雲, 想是去了別人的那碗了, $35元, 勁唔抵.

d.豉汁蒸白鱔, 想爆粗, 是小鱔, 而且切到好薄, 不是一般的薄, 像魚片般薄, 而且量少, 又不新鮮, 全碟只有一片是新鮮的, 可能大部份是買剩的. 買$52一碟, 簡直係暴利.

我對呢間野既評語係:

1.服務態度差, 一向都差, 而家食物差, 所以特別不能容認.

2.食物質素大倒退, 不新鮮.

3.清潔衛生更差到難以接受, 匙筷油立立.

雖然經牙擦蘇推介後生意好, 多咗後生仔女去, 生意唔憂做, 希望佢地做番好, 唔好失去老店的品質.
用餐日期: 2010-08-05
是次消費: 每人約$66

共有1 人投票

2010-06-24
類別 : 港式茶餐廳/冰室咪嘥嘢食店少鹽少糖食店燒臘

huffy對呢間野無好感, 自已唔會去食, 老細想食, 當然要陪, 叫肥叉飯, 特別強調"肥", 落單又見有肥字, 結果黎既完全唔肥, 仲係頭頭尾尾既碎叉, 仲有佢d叉燒同人唔同, 落好多粉, 糊糊的, 又不是做叉燒包.

真係好火, 好火, 明明單已經話要肥叉, 師傳居然俾瘦叉, 明明係瘦叉, 侍應姐姐居然講: 先生, 你要的肥叉飯, 請慢用.

老細要的乳豬飯也好不了多少, 飯少菜少, 居然有豬頭肉.
用餐日期: 2010-06-11
是次消費: 每人約$52.5