中文 | English
我是mcmug2007。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
mcmug2007  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2013-10-11
類別 : 多國菜酒店餐廳自助餐

見買一送一就即管試吓,已經唔抱咩期望,諗住食多杯雪糕同 Hea 吓啫,廣告話係Haagen Dazs 喎。

環境唔錯,地方光猛企理。忘記了影相。

剌身只得一款:三文魚。從未試過,因為其他酒店最少都會有八爪魚同/或一種白身魚。好在三文魚都好新鮮,但係個師傅(成70幾歲)態度幾有火,話D客企得唔好,又次次 pat D魚生落碟。

沙律極少選擇,只有2種生菜,紅腰豆,青瓜片,粟米,車厘茄,完了。

冷盆有虾,熟三文魚,同蜆(縠)。

熱盆好D,有四五種加兩款咖哩,但可惜我食自助餐唔食熱盆。

甜品冇之前食評講嘅朱古力旦糕,但係冇一款掂。隔離個鬼妹仔食咗一啖香蕉旦糕就放棄。最重要係冇 Haagen Dazs,係鵲巢雪糕!我覺得比人呃咗囉。食評同廣告都寫明係Haagen Dazs,我可唔可以用新嘅商品說明條例告佢地?

唯一可取係加一唔係以原價計。
用餐日期: 2013-10-09
是次消費: 每人約$126 (午餐)
用餐優惠: 買一送一

2009-09-09
類別 : 日本菜拉麵壽司/刺身

試過呢間和亭幾次都ok,但係今日覺得 o吾 係好掂。

今日食燒鯖魚定食 (平時食晏好少食燒物,因為要等好耐),今次有時間就order啦,點知 ...

條魚賣相一D都 o吾 似燒 ge,o吾 熱huffy、無油無色水shocked,D飯又凍huffy,一睇已經冇胃口。最搞笑係有蘿蔔茸伴碟,但係冇跟燒物ge淡豉油shocked。問 waiter 點解,佢話冇呢樣野,要叫廚房另外做,叫我用枱面ge壽司豉油shocked。我從來未試過其他日本餐廳要另外order豉油咁搞笑。冇法啦,唯有用壽司豉油 la,咸死我,點左兩啖都冇再點,因為條魚係咸魚黎ge!shockedhuffy

於是我注意到平時冇留意ge野,原來食韓式鍋飯係冇韓國辣醬 o架!shocked
用餐日期: 2009-09-09
是次消費: 每人約$50

2020-06-01
類別 : 粵菜 (廣東)懷舊老店粉麵/米線粥品雲吞/餃子

今日路過,想食佢嘅名物炸鯪魚球,点咗一份,点知黎咗碟黑蚊蚊嘅丸子,應該係番炸。44蚊6粒,大大粒。但係咬咗一啖之後,知道中伏。食唔出係鯪魚,有D似豬肉+魚肉+大量生粉,唔知似咩yuk以後可以唔使再幫襯upset
自取等候時間: 10 分鐘
用餐日期: 2020-06-01
是次消費: 每人約$44

評分: 環境 2   服務 3   衛生 1   抵食 1

2016-11-16
類別 : 粵菜 (廣東)港式茶餐廳/冰室

D亞姐全部態度惡劣,燒味飯啫,等15分鐘都唔見影,食晏趕時間先叫燒味,諗住快D,點知咁。叫亞姐跟吓,個個都唔理,仲話啱啱落單,邊有咁快。

15分鐘都話啱啱,仲要去跟吓單都唔願,唔該佢地腦細炒哂佢地。
用餐日期: 2016-11-16
是次消費: 每人約$36 (午餐)

2015-06-29
類別 : 越南菜泰國菜適合駕駛人士

我對圓方的餐廳價位當然心裏有數,但沒想到這般水準都這麼多人光顧,可能是這個場太少選擇了。

4個人點了4杯飲品,1個柚子沙律,1碟炒金邊粉,1個紅咖哩雞+白飯+蒜蓉包,1碟薑汁炒什菜。9折後盛惠$745。

我諗是日廚師休息,由洗碗亞姐頂上。

柚子沙律係兩(解)剝咗衣嘅泰國柚,係咁意將D肉搣開兩三舊,上面係咁意洒D炸蒜片同花生,同你係屋企剝黎食冇分別。我記得以前高爾夫球場那間做的最好吃,人家是把柚子肉拆粒,洒在蔬菜上,有生洋蔥,炸蒜片花生,仲有酸咪咪的汁調味。

炒金邊粉一般。(應該只有呢味唔係洗碗亞姐整)

紅咖哩唔止冇辣味係完全冇味,雞肉有4小塊,啱啱一人一口,五個人就唔夠食。

最經典係薑汁炒什菜,唔係炒,係滾水烚,什菜係下欄嘅菜頭菜尾(白菜仔同菜心),薑汁唔記得落。

成晚最好食係蒜蓉包。每人190蚊食唔飽。想食泰國菜都係去番D傳統D嘅舖吧喇。

唯一好處係坐成晚唔趕你走。
用餐日期: 2015-06-26
是次消費: 每人約$190 (晚餐)
用餐優惠: 信用卡優惠