2015-06-29 2562 瀏覽
我對圓方的餐廳價位當然心裏有數,但沒想到這般水準都這麼多人光顧,可能是這個場太少選擇了。4個人點了4杯飲品,1個柚子沙律,1碟炒金邊粉,1個紅咖哩雞+白飯+蒜蓉包,1碟薑汁炒什菜。9折後盛惠$745。我諗是日廚師休息,由洗碗亞姐頂上。柚子沙律係兩(解)剝咗衣嘅泰國柚,係咁意將D肉搣開兩三舊,上面係咁意洒D炸蒜片同花生,同你係屋企剝黎食冇分別。我記得以前高爾夫球場那間做的最好吃,人家是把柚子肉拆粒,洒在蔬菜上,有生洋蔥,炸蒜片花生,仲有酸咪咪的汁調味。炒金邊粉一般。(應該只有呢味唔係洗碗亞姐整)紅咖哩唔止冇辣味係完全冇味,雞肉有4小塊,啱啱一人一口,五個人就唔夠食。最經典係薑汁炒什菜,唔係炒,係滾水烚,什菜係下欄嘅菜頭菜尾(白菜仔同菜心),薑汁唔記得落。成晚最好食係蒜蓉包。每人190蚊食唔飽。想食泰國菜都係去番D傳統D嘅舖吧喇。唯一好處係坐成晚唔趕你走。

我諗是日廚師休息,由洗碗亞姐頂上。

炒金邊粉一般。(應該只有呢味唔係洗碗亞姐整)

唯一好處係坐成晚唔趕你走。
2015-06-26
用餐優惠