中文 | English
奈子
我是住在葵涌的奈子。我最鍾意潮州菜港式日式西餐小食店咖啡店甜品/糖水山珍海味自助餐
食評會員 0次成為首位寫食評會員
奈子  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2019-01-20
類別 : 韓國菜日本菜火鍋自助餐壽司/刺身

朋友生日飯聚選擇了樸生。

所選套餐包自助區、任食炸雞、火鍋同肉類。

湯底簡左泡菜蕃茄同雪濃湯,前者個湯底好濃味開胃!後者就較清淡,似牛奶湯。

炸雞比想像中ok,唔乾,加埋芥末醬pass。

肉就普普通通,一份兩塊肉,雞豬牛都有。

自助區兩點左右沒有太多人,可以在自助區慢慢選擇,食品種類不算多,有火鍋配料、煎餅、炒年糕、炸物、甜品等等。

最特別的是有自選石鍋飯,店員會主動講解點整同幫手。(有溫泉蛋balloon

最後店員上蛋糕仲主動幫手影合照,感覺唔錯,好親切like(唔收切餅費抵讚)
下次有機會會試下晚餐starsmile

(價錢好似$148/1)

堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2019-01-19         慶祝紀念: 生日
是次消費: 每人約$150 (午餐)

推介此食評

你覺得這篇食評:
靚相

2014-08-20
類別 : 西式

放工同屋企人去公司附近嘅天樂餐廳食飯,因為睇過電視介紹所以有所期待 smile

等左20分鐘終於入座, 點左三個套餐 (薄牛扒沙律,瑞士汁牛河,羊腿煲) 同埋瑞士雞翼 再加個梳乎厘做甜品 。

蘑菇湯 - 普通
瑞士雞翼 - 汁好稀 唔入味
羊腿煲 - 好(蘇) 啲肉好鞋
牛扒沙律 - 全部中最好食 正常
瑞士汁牛河 - 好多菜心 好少牛肉 河粉加埋瑞士汁唔係好夾 個人認為乾炒牛河好食好多
梳乎厘 - 算ok 普通

最後跟餐有個餐飲同甜品紅豆糕
紅豆糕食落似係紅豆沙加魚膠片

雖然無試佢個雞卷,但個招牌雞翼都唔係好得,應該無下次 sad
蘑菇湯 普通

菜心炒河?

梳乎厘 ok

梳乎厘 ok

堂食等位時間: 20 分鐘
是次消費: 每人約$150 (晚餐)

推介此食評

你覺得這篇食評: