中文 | English
eight8888
我是住在沙田的eight8888。我是一名student。我最鍾意台灣菜印度菜日本菜Food Court大牌檔西餐廳壽司/刺身甜品/糖水燒烤
食評會員 0次成為首位寫食評會員
我的推介食評 我推介的食評 1
eight8888  等級3
顯示選項: 所有香港 澳門

2021-08-24
類別 : 西式咖啡店甜品/糖水All Day Breakfast飲o野傾計

第一次食beans, 叫左黑松露軟殼蟹意粉,幾好食,但咸左啲!ha醫護有cake 送!食左綠茶味cake, 朱古力cake,柚子伯爵茶味cake!全部都好食!但好飽!!!
見朋友食burger,好大份!好吸引好抵食!
下次再黎食過!

2020-05-01
類別 : 日本菜

去到元朗唔知有咩好食
朋友介紹呢間
等左十零分鐘就到我地
端上台就覺得個豆腐花湯好靚呀!!!!
啲牛好淋,小朋友中意食,
老公中意個吉列黑松露豬,
真係好特別!中間係黑松露醬,
額外仲俾多一兜醬!
我將啲醬撈埋菜食好好食!!
個飯反而麻麻地,唔中意有紅薑係度!
紅薑唔係個個人中意
因為假日去收加一服務費
如果平日或中午黎抵啲!

2010-02-27
類別 : 川菜 (四川)粉麵/米線

朋友話想試呢間, 晏晝就黎左試下

本身坐沙發位, 坐坐下個經理話有6個人, 叫我地調位, ok!但最後跟本就冇人坐果張!!!

朋友叫左酸辣粉, 我叫左唔說得左叫咩名唔酸唔麻唔辣既!!

仲叫左口水雞

我果碗唔酸唔麻唔辣勁咸lo!!!!!!feel到勁多味精!!!!!!!!!!!!!!!!

碟口水雞淡!一d都唔入味!!!好似剩係係雞上淋d油上去咁= =!!!

我呀媽仲整得好味過佢!!!!!!(呀媽係四川人)

價錢又唔係話平! 男經理態度差!!

不值一試
用餐日期: 2010-02-23
是次消費: 每人約$30 (午餐)

共有3 人投票

2009-10-26
類別 : 滬菜 (上海)熟食中心

今日下晝行左陣mk, 諗住搵間野食個tea, 黎左呢度周圍睇下,

就決定食呢度既 炸醬面+小籠包

其實我覺得小籠包ok!!佢都ok足料,肉汁豐富, 而且咬落去都多湯汁!!

配埋醋食,真係好味!!

而個面都可以接受,幾香, 佢d面都吸收晒d 湯底, 但係炸醬面冇炸醬既??!!

剩係得d面....= ="有d 齋齋地wo....如果佢有炸醬既話有d咬口會好D!!

但咁既價錢都ok la,唔要求咁多
用餐日期: 2009-10-26
是次消費: 每人約$28

2009-10-18
類別 : 川菜 (四川)茶餐廳/冰室粉麵/米線

是日晚上到土瓜灣做功課, 完左之後朋友話有間食湯飯既

就去左呢間食. 我地2個女仔share左一個湯飯, 叫左個牛肉魚楠

另外果2個朋友叫左魚楠魚餅同豆腐雞肉, 再叫多個香草雞奕, 大家share d送黎食

我以為佢個飯同湯撈埋一齊, 但原來分開

分開食我覺得d味道冇撈埋d湯咁好食

說實話, 個湯底真係好清, 只不過係d菜湯 , 我自己都識滾既白菜湯= ="""

d魚楠又真係幾滑既~不過都多骨

牛肉好嫩, 相較之下,牛肉係好味d

而個豆腐同普通既冇乜分別......................= ="

魚餅冇味!!!!!!!!!!

d白菜仔係超級大舊, 我覺得好似仲有d泥味, 同埋好似未吸收晒d湯就清食既白菜仔

最好味就係碟香草定香茅雞奕!!好入味同好香香草味, $22 6隻, 算ok 掛?

總括黎講我都係覺得太清
推介美食: 香草定香茅雞奕