2014-05-30 3900 views
相信住向下環街嘅朋友們應該由細食到大,住向北區嘅我都係朋友介紹去食,店鋪位置相信澳門人先識去、遊客去會有相當難度。去前朋友們都千叮萬囑我唔好催老闆娘,要等佢主動過來,我中午時段去到1點時間大排長龍,但都唔使等好耐,都只係15分鐘左右。入面店鋪唔大,但充滿澳門十几廿年老店的味道,坐後面有對情侶應該係遊客,叫人落單,即時比老闆娘話左兩句。多人食叫多几樣菜,識食嘅澳門人一定加枱面上嘅酸辣椒或紅椒粉。湯底充滿著洋䓤甜味,豬肉鮮味,叫左豬雜祼條,肉圓,牛肉等等⋯總結,好食!講真,廿几蚊有咁嘅水準唔係度度有,依十金城都加到飞起啦!呢個時候邊度無味精,出面d 拉麵都成七十几蚊碗都係有味精,我宁願放假得閒渣架電單車食返碗再加個李康記豆腐花。這就是澳門人的生活。Btw , 這不是一間五星級餐廳,一定沒有五星級的服務,唔等得同頂唔順老闆娘唔建議去。

Other Info. : 加枱上面嘅酸椒
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 豬雜裸條