今日同一班朋友約左夜晚黎食串燒 飲下酒傾下計呢度環境好特別 有日本居酒屋fusion bar嘅感覺即使係食日本野食串燒都好岩一大班朋友傾計係度chill🤘🏿.海虎蝦雞皮卷 ($88) 好特別 而且佢用嘅雞皮仲要係靚靚仔仔個種 咬落好crispy有油脂爆出😆 個蝦亦都好爽甜 配埋好match.明太子玉子燒 ($58)大鍾意呢隻玉子燒 玉子比平時嘅淺色 可能係用左日本黎嘅蛋😌 熱辣辣仲有粒粒明太子口感好正 而且d蛋煮得岩岩好 好嫩滑.黑松露溫泉玉子沙律 ($90)黑松露味好香 但比較普通 沙律用左酸酸甜甜嘅和風醬 感覺light d.黑白芝麻炸多春魚 ($52)未食過多春魚烤得咁香 應該黑白芝麻發揮左好大作用 入口香脆 本身麻麻地多春魚嘅我都忍唔住食哂成條.牛舌厚切 ($52)叫得厚切又真係超厚肉 肉質好嫩 但又唔會太腍無左個口感 .荔枝豬肉卷 ($33)荔枝個種清新完全地減輕左豬肉嘅油膩感覺😳 一食落去唔會覺得好肥膩 反而個荔枝嘅果甜令個豬肉更加香 好清新好好食😚.明太子雞翼 ($30)又係見到明太子所以嗌左 明太子用左辣味嘅 釀左入隻雞翼入面 塞到滿滿的 唔孤寒😂🙈 一咬開就有辣辣嘅明
今日同一班朋友約左夜晚黎食串燒 飲下酒傾下計
呢度環境好特別 有日本居酒屋fusion bar嘅感覺
即使係食日本野食串燒都好岩一大班朋友傾計係度chill🤘🏿

海虎蝦雞皮卷 ($88)
海虎蝦雞皮卷

明太子玉子燒 ($58)
明太子玉子燒

黑松露溫泉玉子沙律 ($90)
黑松露溫泉玉子沙律
黑白芝麻炸多春魚 ($52)
未食過多春魚烤得咁香 應該黑白芝麻發揮左好大作用
入口香脆 本身麻麻地多春魚嘅我都忍唔住食哂成條
黑白芝麻炸多春魚

牛舌厚切 ($52)
叫得厚切又真係超厚肉 肉質好嫩 但又唔會太腍無左個口感
牛舌厚切

荔枝豬肉卷 ($33)
荔枝豬肉卷

明太子雞翼 ($30)
又係見到明太子所以嗌左 明太子用左辣味嘅 釀左入隻雞翼入面 塞到滿滿的 唔孤寒😂🙈 一咬開就有辣辣嘅明太子 同雞翼估唔到地夾JENG
明太子雞翼

免治雞肉棒 ($38)
次次去日本嘅居酒屋都必嗌呢個 用左雞絞肉 再配一隻生雞蛋 絕配呀❤️❤️
免治雞肉棒

日本芝士年糕 ($24)
芝士年糕真係放題食得好多 但烤到個面脆脆的 有個超脆紫菜包住 入面芝士熱辣辣超流心真係第一次覺得咁好食💕
日本芝士年糕

紫菜魷魚鬚天婦羅 ($58)
呢個食唔到紫菜味 炸得唔算好脆 同埋有d太油嘅感覺🙈
紫菜魷魚鬚天婦羅

呢度有好多特式嘅cocktail
我自己就嗌左
Apple Pie ($128)
本身太鍾意蘋果肉桂呢個combination
呢杯唔會話太濃味😚
第一下會飲到蘋果味 之後有肉桂香慢慢係味蕾湧出 最後個aftertaste先至飲到有酒 相對係好易入口💕
Apple  Pie  (左)  Nippon  Old  Fashioned  (右)

呢間嘅yakitori同cocktail都真係非常唔錯😍💕
係呢個地段有呢個價錢可以同朋友放工黎輕鬆下真係好正🍢🤘🏿