2017-02-25 719 views
呢期每個月首個禮拜六搭地鐵都有優惠,趁優惠期間,就同老公過海覓食。我哋嘅目標其實係一間近期爆紅嘅台灣餐廳🤗由於人頭湧湧有排等,所以一於試埋呢間响隔離嘅甜品Cafe。一邊食一邊等。呵呵!我哋叫咗好多人推介嘅甜品——亞豬媽紫薯年糕多士大戰雪糕!(叫餐嗰陣好似讀急口令,哈哈! )我係一個紫薯控,我老公就連甜品控都不是!賣相唔使多講,相機食先,大家有眼睇。😜我急不及待切開塊多士,嘩!外脆內軟,多士夠脆,年糕同紫薯嘅份量比例啱啱好,連老公都話好味!不過啲紫薯味再濃啲就更好。雪糕同多士真係有得fight! 清新的豆腐味,中和番紫薯年糕嘅膩感。雪糕細滑,唔太甜!一啖雪糕加一啖多士,難分高下!再加埋面頭啲果仁,成個甜品有層次感。如果你鍾意食重口味嘅甜品,呢一款就未必啱你。同埋呢款雪糕要用力切先至切得開,堅係大戰雪糕 😅慢慢嘆完個甜品,就準備食下一餐!

我哋叫咗好多人推介嘅甜品——
亞豬媽紫薯年糕多士大戰雪糕!
(叫餐嗰陣好似讀急口令,哈哈! )

雪糕同多士真係有得fight!

慢慢嘆完個甜品,就準備食下一餐!