2022-08-21 551 views
今晚同朋友來到Roasewood 5樓的西班牙餐廳食飯,順便慶祝生日,提早預訂了是日蛋糕之黑朱古力蛋糕,並要求寫上生日快樂字樣,餐廳服務態度好好,樂意幫忙。兩個女仔點左2個tapas,一個係Baby squid,另一個係Shrimp tapa,兩個都覺得十分美味,起碼新鮮食唔出雪藏味,而且調味可口,一個係伴青椒汁,但係完全唔辣,但係又令人欲罷不能,十分惹味。另一個蝦就十分彈牙,加上蒜頭的醬汁,配搭得宜。主菜則點了不得不點的西班牙海鮮炒飯,上盤熱辣辣,千萬要小心不要碰到盤邊🔥。本人曾經去過西班牙食過正宗的Paella,米飯偏硬及較為鹹,而今次食呢個則比較貼地,米飯軟硬度適中,味道也剛好,兩個女仔很快就清碟,睇來都係地道的口味最適合我地哈哈😆

baby  squid
shrimp  tapa
seafood  paella
2022-08-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday