2012-12-06 216 views
今日Mummy生日,一家人晨咁早去左樓下間迎喜飲茶,九點鬆 d上到去居然要搵位。 話時話都好耐冇試過搵位飲茶lu~好彩唔洗點等,但係我地走果陣就好多人啦! 建議大家weekend最好九時前好去啦。 呢間野都算幾出名,d點心份量都唔細。我地一家4口叫左10碟野,最後都食唔晒呢! 叉燒酥---好甘香, 內裡叉燒當然好味奶皇包---d奶皇好稀好淡, 個包又爆了口?食不出似奶皇,真是好差灌湯餃---都有好大隻蝦,有菇有豬肉&幾條瑤柱, 都ok啦豉汁蒸鳳爪---都好入味, 不會好散, 不過都是用花椒八角煮的鳳瓜好食啲燒賣皇---不會太多肥豬肉, 都幾爽都好好食鮮蝦腸 --- 唔差ge,粉皮唔會話好淋,而且唔會特別貴,但冇咩特別! 鮮竹卷 --- 完全喜出望外 ,d料又係靚野,每次必食招牌馬拉糕 --- 初頭見佢細細舊有d失望,不過食落確又真係幾「對板」。牛柏葉 --- 唔韌唔重味精,ok ge依間點心ge精粹夠「香」料又夠「足」,值得一試

叉燒酥---好甘香, 內裡叉燒當然好味
灌湯餃---都有好大隻蝦,有菇有豬肉&幾條瑤柱, 都ok啦
燒賣皇---不會太多肥豬肉, 都幾爽都好好食
鮮竹卷 --- 完全喜出望外 ,d料又係靚野,每次必食
牛柏葉 --- 唔韌唔重味精,ok ge

依間點心ge精粹夠「香」料又夠「足」,值得一試
Celebration
Birthday