2020-03-01 464 views
喺中上環附近食嘢行下街, 去到上環嗰頭有啲口渴, 就去咗朋友介紹嘅茶家,買杯飲品飲下嘢傾下偈。 朋友介紹Masala Chai, 即係印度奶茶, 飲品除咗有茶、奶仲有香料, 我記得以前喺啲印度餐廳好似都有飲過呢樣嘢, 味道非常特別, 同香港嘅奶茶好唔一樣㗎,都幾好飲。飲品製作需時,我哋都等咗八分鐘至兩個字到先至整好, 杯嘢好熱要等一等先可以飲到。 我哋本身坐咗喺室外位,覺得幾特別幾有風味, 但係呢度同時都係個吸煙位, 所以我哋入返室內上咗去樓上雅座,裏面好似一個屋企咁, 走悠閒路線,好舒服㗎。講番杯奶茶,即叫即煮,而且香料味十足,好正! 比之前我喺香港嘅一啲印度餐廳飲嘅更加香濃,唔怪得朋友咁推介 ! 喺呢度一路飲下嘢傾下偈hea下, 又幾舒服喎,果然冇介紹錯。 可惜頭先食得太飽,下次先試下其他飲品同埋啲蛋糕先。

Masala Chai
$58 (Tea)
Masala Chai