2021-12-15 910 views
咁啱同男朋友上山頂之前冇做過資料蒐集,搵過任何山頂嘅餐廳純粹只係喺山頂廣場行框,行行吓見到呢單已阿甘正傳在主題嘅黑餐廳,見到價錢相宜而且有幾有趣所以就決定入去食。雖然係星期日嘅夜晚6:30左右,完全唔需要等位,直接可以入去坐低食飯。比較有趣嘅係枱面有塊鐵牌紅色同藍色,侍應好主動提醒我返開藍色就係代表想搵侍應落單平時就由佢係紅色就可以啦。因為比較肚餓但又唔算大食,所以就叫咗一個牛油蝦,一份煎牛扒配蝦同薯蓉洋蔥圈,飲品就叫咗一杯檸檬芒果梳打、一杯西瓜汁配啤酒特飲。牛油蝦好香口,完全冇雪味,調味做得相當好,配蒜蓉包一流。牛扒五成熟剛剛好兩個人食得曬。我會推介檸檬芒果梳打,通常出面餐廳叫呢類水果梳打一係太甜太假一係太多氣(梳打水比例多)令杯野淡,呢度嘅檸檬芒果梳打令我有驚喜適當嘅果汁味同梳打水比例 我飲曬成杯下次嚟山頂會再嚟食

適當嘅果汁味同梳打水比例 我飲曬成杯

下次嚟山頂會再嚟食