餐廳:Le Salon De Thé de Joël Robuchon地點:中環國際金融中心商場菜式:法國菜Raspberry Macaron $80 另加一呢個Raspberry Macaron係新出品,賣相討好!一件大大件法式杏仁餅包住兩片薄薄紅色朱古力片,中間有新鮮紅桑子幾粒加紅桑子醬,面頭再加一粒加上金箔嘅紅桑子同朱古力片。中間原來有紅桑子果醬同慕斯夾心。食落外皮少脆而内濕潤,個人覺得唔會太甜。不過友人話正常Macaron比呢款脆。開心果蛋糕 $80 另加一開心果蛋糕係淺黃色太空館形狀,面頭加上開心果肉,榛子,杏仁同朱古力片。切開發現原來外層淺黃色慕絲包住朱古力慕絲同少少朱古力蛋糕,下底都有一薄片朱古力蛋糕。食落係滑溜開心果慕斯味道加少量朱古力味道,味道可以不過口感單一,質素唔值呢個價錢!自家製燕麥乳酪 $88 另加一自家製燕麥乳酪用膠杯上,面頭有7粒巨型紅桑子上面加上金箔,特別名貴,伴有一片朱古力片。巨型紅桑子超級甜!下底係兩層殼物夾兩層原味乳酪,殼物有堅果同乾果,包括瓜子,味道偏甜,伴酸乳酪一齊食就剛好。呢杯自家製燕麥乳酪係我食過最貴既乳酪。總括而言,食物質素可以,不過絕對
地點:中環國際金融中心商場
菜式:法國菜
Raspberry Macaron $80 另加一

開心果蛋糕 $80 另加一

自家製燕麥乳酪 $88 另加一
自家製燕麥乳酪

自家製燕麥乳酪
總括而言,食物質素可以,不過絕對係over-priced,無法啦,國際金融中心wor!每人最低消費$100。扣服務分因爲兩件蛋糕同杯乳酪居然都要等先有。
2023-08-03
$136 (Tea)