2015-08-09 1961 views
今年男友生日來到了1881上面既galley cafe,可以坐餐廳裏面或者外面, 外面八點可以觀賞幻彩詠香江,不過當日天氣實在是太熱了, 所以我們坐裏面,景觀亦不錯的。首先來個田雞沙律配烤雞,烤雞都幾好味, 大大件烤雞, 肉質卻不會粗糙,甚至幾濕潤。沙律既TOPPING偏酸, 不過入面有粒釀左芝士的辣椒仔十分特別, 其實我亦不知道是不是辣辣,不過我食到辣辣地。MAIN COURSE方面,叫了安格斯肉眼排同BBQ BACK RIP, 超大件,兩個人真係食不完的。肉眼的味道偏啖, 汁是按自己需要加的, 我加了比較少的汁, 所以會更吃到肉味。我叫了七成熟, 不過好似有點過熟了。BBQ肋骨的燒汁幾好味,啖啖肉。因為不想飲酒,所以我們叫了兩杯MOCKTAIL, 一杯叫UNDER THE SUN,一杯叫Eve'Garden,麻麻,飲不出是什麼味道。但因為這裏的茶只有熱的, 而MOCKTAIL又好想比果汁化算,所以都沒有太多選擇。

2015-07-31
Celebration