中午三百中就可以任食(12點﹣2點,指定menu),有服務,有靚景,呢度真係幾推介. 湯:老上海醃篤鮮不油,清得黎又好香豬肉湯味,有火腿,咸肉,百頁,小棠菜.不錯!前菜:青瓜卷,鹽水鴨青瓜卷食完encore左3次,一片青瓜中間裹住小小薑和小小紅蔔白,甜酸爽口好清新!鹽水鴨不過不失.點心:素餃皮不太厚,不過不失,但係如果餡料再小油D就好.點心:素菜包,海鮮餃,小籠包素菜包其實似梅菜包多D,梅菜加左小小豬肉,甜梅菜餡,包方面不厚.友人大愛此包,但係我覺得有皮有小小痴牙. 主食:鮑魚雞粥呢個粥係無米煮成的粥. 用上蛋白加雞湯同生粉水煮的,似羹多過粥.食左小小停了. 主食:青菜燴麵呢個麵好食!麵燴得好林所以湯會係厚身小小. 湯頭好清(有D似老上海醃篤鮮既湯),加上青菜粒,又夠熱.屬清淡食物,呢個好味,無論愛唔愛清淡既人士應該都會愛上甜品:桂花糕,紅棗糕,綠豆糕,煎堆三種糕之中,桂花糕比較甜,最淡味既係紅棗糕.呢三隻既口感都唔同⋯⋯桂花糕爽口(可能是用大菜粉整成)紅棗糕煙un(可能是用木薯粉之類整),綠豆就似綠豆蓉. 煎堆入面有奶皇,上面有小小燕窩. 我冇試呢個. 估唔到ICC有個價錢合理既選擇
老上海醃篤鮮
湯:老上海醃篤鮮
青瓜卷,鹽水鴨,
前菜:青瓜卷,鹽水鴨
鹽水鴨不過不失.
點心:素餃
皮不太厚,不過不失,但係如果餡料再小油D就好.
海鮮餃,小籠包,素菜包
點心:素菜包,海鮮餃,小籠包
友人大愛此包,但係我覺得有皮有小小痴牙.
鮑魚雞絲粥
主食:鮑魚雞粥
呢個粥係無米煮成的粥.
用上蛋白加雞湯同生粉水煮的,似羹多過粥.
食左小小停了.
青菜燴麵
主食:青菜燴麵
呢個麵好食!
麵燴得好林所以湯會係厚身小小.
湯頭好清(有D似老上海醃篤鮮既湯),加上青菜粒,又夠熱.
屬清淡食物,呢個好味,無論愛唔愛清淡既人士應該都會愛上
甜品:桂花糕,紅棗糕,綠豆糕,煎堆
三種糕之中,桂花糕比較甜,最淡味既係紅棗糕.
呢三隻既口感都唔同⋯⋯
桂花糕爽口(可能是用大菜粉整成)
紅棗糕煙un(可能是用木薯粉之類整),
綠豆就似綠豆蓉.
煎堆入面有奶皇,上面有小小燕窩. 我冇試呢個.

估唔到ICC有個價錢合理既選擇.

2014-06-08
$370 (Lunch)
老上海醃篤鮮
青瓜卷,鹽水鴨,