2024-04-25 20 views
同媽咪係粉嶺行完街 ,路經初遇見到店內既裝潢幾靚整體走木系風格,餐廳光潔明亮,我地坐卡位都幾舒服,可以慢慢食住傾計💬大腸麵線(輕量)係香港見到輕量,我想像會係飯碗份量但呢到係大大碗🤭係台灣既輕量麵線都好足料,食落係滿滿既麵線,配埋濃稠既湯汁好惹味湯汁調味岩岩好,濃稠度亦唔錯加上香菜、冬菇等等配料食落就更加香👍🏻媽咪特別讚大腸食落好軟腍,食落夠香口又唔會過於油膩大腸份量都幾多,$32抵食🥰。紅燒半牛筋半牛肉麵牛肉湯飲落夠濃,有淡淡香料味配上酸菜青蔥等等既配菜令整體味道更上一層樓牛筋炆到入晒味,食落爽口麵條份量多,女仔食應該都幾飽麵條係扁身,食落口感唔錯牛肉每塊都大大舊,仲要有好幾舊食落牛味幾濃,大大舊咬落非常滿足😌。古早起司芋泥肉鬆蛋餅我最鐘意食既蛋餅♥️蛋餅口感煙韌,食落有淡淡蛋香味入口首先食到肉鬆既咸香,伴隨陣陣芝士奶香最後會食到軟糯既芋泥,配上蛋餅既醬汁,無論口感味道都係大滿足🤤。古早仙草三色芋圓簡單淡奶仙草紅豆芋圓,滿滿台灣古早味仙草滑嫩,入口滿滿仙草獨有既香味三色芋圓有驚喜,入口食到地瓜、紫薯同芋頭香,唔係得糯米粉個種口感夠煙韌,整體唔會太甜,唔錯👍🏻。愛文芒果烏龍茶飲落係淡淡芒

同媽咪係粉嶺行完街 ,路經初遇見到店內既裝潢幾靚
大腸麵線(輕量)

係香港見到輕量,我想像會係飯碗份量
但呢到係大大碗🤭係台灣既輕量

麵線都好足料,食落係滿滿既麵線,配埋濃稠既湯汁好惹味
湯汁調味岩岩好,濃稠度亦唔錯
加上香菜、冬菇等等配料食落就更加香👍🏻

媽咪特別讚大腸食落好軟腍,食落夠香口又唔會過於油膩
大腸份量都幾多,$32抵食🥰

紅燒半牛筋半牛肉麵

牛肉湯飲落夠濃,有淡淡香料味
配上酸菜青蔥等等既配菜令整體味道更上一層樓
牛筋炆到入晒味,食落爽口

麵條份量多,女仔食應該都幾飽
麵條係扁身,食落口感唔錯

牛肉每塊都大大舊,仲要有好幾舊
食落牛味幾濃,大大舊咬落非常滿足😌

古早起司芋泥肉鬆蛋餅

我最鐘意食既蛋餅♥️
蛋餅口感煙韌,食落有淡淡蛋香味
入口首先食到肉鬆既咸香,伴隨陣陣芝士奶香

古早仙草三色芋圓

簡單淡奶仙草紅豆芋圓,滿滿台灣古早味
仙草滑嫩,入口滿滿仙草獨有既香味

口感夠煙韌,整體唔會太甜,唔錯👍🏻

愛文芒果烏龍茶

飲落係淡淡芒果香,茶味夠,唔會太甜☺️