位於MegaBox內嘅拉麵店原來已結業,數個月前開咗呢間Comic Park & Cafe。呢度係動漫主題餐廳,由入口走入嚟係販賣店,售賣各式動漫精品。之後就係遊戲區,有唔少收費式嘅大型遊戲機如籃球機、夾糖機等等,另外仲有擲彩虹等玩意,猶如置身XX樂園之中。場內亦設有遊戲角落,係俾年紀較細嘅小朋友玩。行過精品區同遊戲區後,就係餐飲區。場內裝修亦同動漫有關。型格嘅傢俬同可愛嘅牆壁集於一身,幾有特色。當中我最鍾意嘅係充氣馬仔RODY。其中兩張係平板電腦遊戲檯,好high tech。以為呢度只有小食同飲品,原來仲有提供唔同款式嘅西餐菜式。佢哋係自助嘅,須先到收銀處購票。然後就會獲發一個飛碟咁嘅傳呼機,當嘢食準備好後就會震動同閃燈提醒去攞。我哋試咗兩份晚餐,意式辣肉腸薄餅,以為係迷你size,實際比想像中大。面層嘅辣肉腸鹹香,另外仲有車厘茄、青紅椒等等,芝士非常非常非常多,同埋可拉出強勁嘅芝士絲。批底薄得來又有啲麵包質感,如果兩個女仔同行嘅話食一份都夠飽喇。芝士焗釀波士頓龍蝦配龍蝦汁燴意粉,半隻龍蝦上鋪滿芝士,未食已覺香噴噴。意粉煮得軟身,表面沾著味道濃郁嘅龍蝦汁,同埋混有蘑菇、煙肉同菊苣等等
場內亦設有遊戲角落,係俾年紀較細嘅小朋友玩。
行過精品區同遊戲區後,就係餐飲區。
場內裝修亦同動漫有關。
型格嘅傢俬同可愛嘅牆壁集於一身,幾有特色。
當中我最鍾意嘅係充氣馬仔RODY。
其中兩張係平板電腦遊戲檯,好high tech。
以為呢度只有小食同飲品,原來仲有提供唔同款式嘅西餐菜式。
佢哋係自助嘅,須先到收銀處購票。
意式辣肉腸薄餅
意式辣肉腸薄餅
芝士焗釀波士頓龍蝦配龍蝦汁燴意粉
芝士焗釀波士頓龍蝦配龍蝦汁燴意粉,半隻龍蝦上鋪滿芝士,未食已覺香噴噴。意粉煮得軟身,表面沾著味道濃郁嘅龍蝦汁,同埋混有蘑菇、煙肉同菊苣等等以增加口感。
粟米湯
晚餐跟埋餐湯,當晚係粟米湯,湯質濃稠,入面有唔少粟米粒,味道就較主菜清淡。
野莓洛神花茶、美式香濃咖啡
隨餐仲有汽水,亦可加錢配其他飲品。朋友嘅美式香濃咖啡都幾大杯,我就試咗野莓洛神花茶,聞落有少少似藥水味,飲落就酸酸哋,都算討好。

入嚟嗰陣要行過精品區同遊戲區先到餐飲區,講真係有啲令人卻步。然而呢次我哋揀嘅嘢食味道唔錯,份量亦夠飽有餘,總算挽回唔少第一印象分。

當晚仲有好多家長同啲小朋友嚟,小朋友可以晌度盡情玩,家長可以趁機安心用餐,感覺係間大人小朋友雙贏嘅親子餐廳。