2017-08-01 1348 views
幾個朋友想揾間有feel既中環bar食下野chill下, 今次等佢地帶路墨西哥脆片實在係西餐小食其中一個必點!!以小食黎計,份量多,面既忌廉酸酸地,用黎點墨西哥脆片好夾。而我最中意係中間果層芝士,味道相當濃郁,咸香再配埋忌廉,好想清哂成盤! 有脆片又點可以無薯條先XD今次個薯條較幼身,雖然平時愛好粗薯條多D,但呢個都夠粉,感覺無粗薯條咁熱氣(自我安慰中XD)但都幾快變稔!同樣地,中間既芝士醬係令我地可以勁快清哂成盤既原因!好少見薯條面係配蝦,而同原隻上,蝦肉扎實肉多。 一盤薯條已經滿足唔到我地,所以我地叫多個XD手撕雞就聽得多,手撕豬就真係少食,同樣地豬肉絲份量好多,一啖肉一啖薯條,幾有趣既配搭,個人中意呢個薯條更多~~ 好中意食雞,朋友們都好期待呢個雞膇個樣好得意,以棒棒糖咁既樣子呈上,另外仲附上兩種醬比我地點有樣有內涵既雞搥! 咬落首先食到薄薄既一層脆皮外皮,同一般平時炸皮唔同,雖然佢會薄身d,食落似平時既面包糠但細粒版,估唔到依然可以做到咁脆口既效果!雞肉肉汁豐富,size較細少所以唔算太多肉,所以我食左幾隻,嘻嘻! 食左咁多肉,如果再點burger會怕太多肉,所以揀左呢個素食b

有脆片又點可以無薯條先XD

一盤薯條已經滿足唔到我地,所以我地叫多個XD

好中意食雞,朋友們都好期待呢個雞膇
個樣好得意,以棒棒糖咁既樣子呈上,另外仲附上兩種醬比我地點

食左咁多肉,如果再點burger會怕太多肉,所以揀左呢個素食burger!身為食肉獸既我第一次點無用既burger,但意外地一樣滋味.
三個迷你漢堡包,入面夾着既原粒蘑菇調味唔濃但菇既鮮甜好明顯,佢既清爽令成個漢堡包變得唔heavy,原來呢個結合都唔錯,
不過個人會覺得食肉既burger會扺啲XD

食過唔少龍蝦意粉,今次呢個係配料上出色,但意粉既味道都係賣點之一!
龍蝦夠大隻,不過主要朋友食,朋友話食到好多肉,
反而係個意粉辣度令人耳目一新,胃口大增,朋友話要encore一碟

慢煮三文魚,個樣同本身預期既有啲出入,
好多汁浸住件三文魚,三文魚魚肉好稔身,比平時魚肉更加稔,有啲似食緊鯰魚柳既質感,個人覺得三文魚本身札實既口感會好D,呢個有啲過淋
但佢係今餐最清淡既一道菜,如果大家唔想又係薯條牛扒咁heavy,可以試下呢個!

炸雪糕
身為雪糕控既我,有雪糕既甜品就最合我意
炸雪糕食過兩三次,味道唔太深刻,但今次呢個超級巨型既炸雪糕頗有睇頭。

首先店員呈上左一個巨大雪糕球,再淋上酒,叫我地ready好哂相機,就點火,頓時成個雪糕球變成火球!!!場面好震撼呀
呢個雪糕球既size大概係平時單球雪糕既四五倍,幾個人分享都無問題! 最特別係佢既外層原來用左海棉蛋糕代替平常既炸皮,好特別既設計!!

燒香後既酒味更加突出,令整個甜品更吸引
而海棉蛋糕浸左溶左既雪糕變得稔身,所以大家要食快啲,加上被火燒既關係更快溶啊!

呢個朱古力蛋糕同樣份量好大,口感偏向紥實,同brownie質感好相近,但無佢咁硬實,多左幾分軟熟度

呈上時朱古力蛋糕仲暖暖地,所以面既云尼拿雪糕好快就溶
而呢到既云尼拿雪糕係自製既,所以味道好天然,云尼拿香味唔假!

配埋紅莓粒為朱古力既濃添上中和既酸