約左朋友等佢放工去尖沙咀dinner,想搵間坐得舒服又可以坐好耐既餐廳,唔經唔覺對上一次離Deli and Wine已經系4年前諗起呢度食物選擇多,湯麵,撈麵,意粉,漢堡,咖哩飯等,餐廳以快餐形式營運,收銀處旁有塊大餐牌,選好先落單比錢,拿好收據同號碼牌,侍應就會跟號碼去送上食物。今日勁想食常餐$50~炒蛋炒得好好,唔乾身唔老,有蛋香,牛油多士外脆內軟熟,牛油已搽滿整塊多士,好香脆~連煎火腿都有陣陣牛油味,簡單食材煮法絕不馬虎,跟餐配咖啡,奶茶,汽水。叉燒湯意粉,帶點蜜汁既瘦叉燒,意粉我喜歡硬,煙韌一點的,呢個意粉軟硬度適中偏軟身。朋友既海鮮喇沙油麵$64,喇沙湯少辣味道濃,料多都幾大碗,一邊傾計一邊食,細食的她好快就食哂,仲話雖然好飽但好好味,喇沙湯都就飲哂~~~食到8點窗外望到文化中心正匯演幻彩詠香江
食到8點窗外望到文化中心正匯演幻彩詠香江
2017-08-17