2015-01-04 8819 views
2015 年頭炮生日party 又由buffet 來開始。地點壽星女話事,佢話暫時都搵唔到邊間好想同直得去試,唯有簡番呢間,穩陣d ,最起碼有海鮮同花膠頂得住個價,唔會俾成$600,唔知食到d 咩。因為是星期六,當然可以早些到,我以為6:30開始,訂左7:00,而自己就行完街6:15去到,諗住未入得,但想同待應知會聲要臨時加多個bb 位,因為友人要湊埋bb 出來。上到餐廳驚見已經有食客開餐中,莫非6:00開始?我無再去了解到底幾點開始,反正會來的次數一年頂多咪兩次(都未必會有),幾點開始都不是重點,除非佢5點開始就話啫!不過如果真的開始在6:00的話,算不錯的賣點。今次我都影左好多食物相,這裡地方不大,但勝在樓底高,但個人好不喜歡坐位好密,特別時兩人桌,坐在路口一排排的!以這價位,這類坐位....坐得很不舒服,我次次來都是3人或以上,未坐過兩人位,但睇到都不舒服,要撐枱腳的話,我一定不會選這間囉。取食物區好細,一個圈就行完,幸好是不用排隊,貴價食才補充得好快,但今次就沒有我的至愛,瀬尿蝦!上次來是好多供應,又大又多。今次唯有吃多些花膠和海參同鮑魚仔好了,雖然食物質數算很不錯,大大隻花膠
2015 年頭炮生日party 又由buffet 來開始。

取食物區好細,一個圈就行完,幸好是不用排隊,貴價食才補充得好快,但今次就沒有我的至愛,瀬尿蝦!上次來是好多供應,又大又多。今次唯有吃多些花膠和海參同鮑魚仔好了,雖然食物質數算很不錯,大大隻花膠任吃,但這些是頂胃食物,想吃多都辛苦。
魚生區都好多選擇,帶子同甜蝦很好味。
龍蝦我不太好,只吃了半隻,但友人們個個都吃到3隻。
最讚是個牛肉,好好味,又嫩又林又有肉汁。
甜品不多,榚點算有水準,朋友們話個cup cake 好味,見她們會人都吃了兩粿,但我沒試,太飽了。
龍蝦片好味,但可惜太多人取,之後就沒再補充,有換上腰果,但我們較喜歡龍蝦片,我們整桌成晚只吃到3片。
來這裡用餐,重點放在吃面上的話,而且大前提是要擦得,咁都算價錢合理。
2015-01-03
Celebration