2023-11-18 904 views
拎左半日大假, 可以約左朋友食飯, 地點揀左係坑口, 餐廳: Coffee Break, 位置係TKO Gateway東翼, 原來TKO Gateway東翼即係以前的厚德商場, 商場完全大翻身, 光鮮好多。Cafe佔的地方好大, 光猛清潔, 裝修富有文青氣息。職員眼見都係男職員, 充滿陽光又有笑容,而且又有禮貌, 呢樣真係要讚。餐牌有2人餐, 價錢好優惠, 只係 $398, 一於叫一個二人餐。除左2人餐,餐牌都有不同的主菜選擇。除左有餐湯外, 前菜及主菜都得選擇, 我地order左 :2人套餐 :-  餐湯 (南瓜湯)-   前菜 : 白酒蕃茄青口配香草包-   主菜 : 香煎美國安格斯肉眼扒 (3成熟)-   主菜 : 龍蝦汁龍蝦忌廉意粉-    餐飲 : 繽粉樂朱古力 (加$18), 青蘋果梳打 (加$6)-   精選甜品餐湯 (南瓜湯)南瓜湯密度高, 啖啖食到南瓜蓉, 好香又滑白酒蕃茄青口配香草包青口大大隻, 配以白酒蕃茄一齊煮, 入味又惹味。反而想讚一讚香草包,香草味濃, 而且脆卜卜, 好正香煎美國安格斯肉眼扒 (3成熟)一上枱時已聞到好香, 特別留意係肉眼扒上有香蒜及牛油,所

除左有餐湯外, 前菜及主菜都得選擇, 我地order左 :

2人套餐 :
-  餐湯 (南瓜湯)
-   前菜 : 白酒蕃茄青口配香草包
-   主菜 : 香煎美國安格斯肉眼扒 (3成熟)
-   主菜 : 龍蝦汁龍蝦忌廉意粉
-   精選甜品

餐湯 (南瓜湯)

南瓜湯密度高, 啖啖食到南瓜蓉, 好香又滑

白酒蕃茄青口配香草包

前菜 : 白酒蕃茄青口配香草包

香煎美國安格斯肉眼扒 (3成熟)

一上枱時已聞到好香, 特別留意係肉眼扒上有香蒜及牛油,所以更加美味。我同朋友都中意食得較生, 要煮得3成好味, 真係好睇師傅手勢。表面燒得焦香, 入面3成煮得剛好, 入味又香口。

龍蝦汁龍蝦忌廉意粉

龍蝦肉彈牙爽口, 龍蝦汁味道調節得好。份量亦大,2個人真係剛剛好。

繽粉樂朱古力

打卡吸引, 整杯充滿朱古力味, 飲得好爽

青蘋果梳打

朋友點的青蘋果梳打, 唔會太甜, 勁有透心涼的感覺

精選甜品

$398連埋有甜品, 真係超值。仲要每人一大件。今次的蛋糕甚似千層蛋糕咁, 口感充滿蜜糖甜味而不膩, 而且大大件, 性價甚高
精選甜品

我和朋友係平日去餐廳, 餐廳去到7點都有不少顧客, 有上班族, 亦有一家幾口子, 餐牌主菜單點都係 $83起, Cheese Burger 都係 $108起, 仲配埋薯條。價錢真係超值。
  • 香煎美國安格斯肉眼扒
  • 龍蝦汁龍蝦忌廉意粉