2019-04-06 786 views
同朋友行左成晚,都好肚餓,經過見到呢間鋪裝修唔係好出彩,反而有啲興趣試下。入到去,唔知老闆定普通員工,態度好好,會同我地打招呼,點餐嘅時候都會細心推薦嘅。但係我地入去嘅時候都算夜了,10點幾,所以我同朋友一開始想叫嘅Lamb Pide羊肉長角Pizza同beef Roll都無左😭😭😭😭😭。朋友係老闆(?)嘅推薦下叫左個Chicken Shxxi Roll(唔記得點串) 係同對普通Roll唔同在用嘅香料,好似,當時無認真咁聽🤦🏿‍♀️我就未食過長角Pizza,基於想試新野嘅諗法下叫左唯一仲serve到長角Pizza嘅Cheese Pide,係純芝士口味,無肉無菜嘅。朋友嘅Roll上先,算係香嘅,朋友坐對面我係冇拎起啲Roll嘅情況下都已經聞到雞嘅香味,但係朋友只係用叉撩左一下,啲料已經散左出黎,當我揭開張錫紙嘅時候已經唔係熱辣辣嘅,唔似啱啱整好嘅Roll,只係溫熱咁。薄皮嘅Roll我本人偏中意嘅,但朋友中要厚皮,入面嘅雞肉我地兩個都覺得個香料落得幾足同入味😋😋😋,同時間都算係嫩嘅,不過就真係切得好碎,朋友話個醬都不錯添,但係因為朋友係上環食過另一間,價錢同食物質素都比較好,相比之下,整體而
Cheese  Pide  &  Chicken  Sxxx  Roll

薄皮嘅Roll我本人偏中意嘅,但朋友中要厚皮,入面嘅雞肉我地兩個都覺得個香料落得幾足同入味😋😋😋,同時間都算係嫩嘅,不過就真係切得好碎,朋友話個醬都不錯添,但係因為朋友係上環食過另一間,價錢同食物質素都比較好,相比之下,整體而言呢間嘅Roll就唔太值8x嘅價錢。
另外Cheese Pide,一上台嘅時候係好香芝士味,但係太約2-3分鐘香味就無哂,而個Cheese Pide都唔似menu圖咁,啲芝士有咁多,只係薄薄一層,都要唔係熔左嘅林身質地,而係已經乾哂嘅硬身,薄皮厚而硬,入口乾,每食一塊要飲兩啖水,似係supermarket買嘅芝士餅,仲有陣雪藏味,最後同朋友係要用台面嘅鹽同胡椒粉吊味先食(本住唔浪費嘅精神)
一餐完左,埋單$180左右,同朋友嘅感覺都係食唔飽,食物質素唔似係新鮮整嘅,cheese Pide 近百,但食落似係$3、40嘅前菜小食,好少少嘅chicken Roll都唔值$85,當然可能係我地太夜去🤔🤔,不過我地之後都仲有其他入黎,唔似係就山鋪🤭🤭。
如果下次日抖經過可能會再試下今次想試嘅Lamb Pide嘅,但都真係要好得閒先會再考慮😅😅
2019-04-05
Type of Meal