黑門水產すいさん (Minden Avenue)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
2022-05-25 121 views
每次經過尖沙咀棉登徑都見到唔同日本餐廳,例如串燒店、居酒屋、燒肉店等等。其中居酒屋有至少四間,今日同女友食左黑門水產,我相信係性價比最高嘅一間👍🏻餐廳入面非常熱鬧,不斷播放日本歌曲,而且有我鍾意嘅YOASOBI😍。裝修設計傾向日本漁村風貌,牆身亦貼上不少日本風景照🏞- 長崎本釣池魚成條池魚起曬骨,而且可以「一味兩食」,味道甘甜肉質非常彈牙🥰- 海膽蟹味噌甲羅燒蟹蓋上面有海膽、蟹膏、蟹肉絲、蟹籽、生鵪鶉蛋和香葱🤩。店員會幫客人燒烤,所以生熟程度啱啱好。燒既時侯職員將所有材料拌勻,蟹膏鮮味滿溢,配上梳打餅有另一番風味👍🏻- 蟹油蒜燒帆立貝同樣職員會幫我地燒帆立貝,蒜味非常香濃,帆立貝肉質鮮嫩多汁!- 赤鬼海老天反卷手卷係居酒屋必點首選,因為好多飯夠飽肚🤣。入面係天婦羅炸蝦,炸粉唔厚,蝦仍然爽口彈牙,加入三文魚籽同明太子醬更加惹味。- 黑門令龍蝦湯煮海鮮龍蝦湯口感比較稀身,對比西餐嘅龍蝦湯截然不同🤔。海鮮包括海螺、蠔、蝦同魷魚,龍蝦湯吸收埋其他海鮮既精華,味道超級鮮甜😋- 黑門令大漁魚子醬脆脆包脆脆包猶如一艘軍艦,陣容非常鼎盛,包括吞拿魚蓉、海膽、魚籽、蟹肉、蟹籽、同埋魚子醬😍。美味程度非筆

- 長崎本釣池魚

赤鬼海老天反卷

- 黑門令龍蝦湯煮海鮮
黑門令龍蝦湯煮海鮮

- 黑門令大漁魚子醬脆脆包
脆脆包猶如一艘軍艦,陣容非常鼎盛,包括吞拿魚蓉、海膽、魚籽、蟹肉、蟹籽、同埋魚子醬😍。美味程度非筆墨所形容,口感非常豐富。
黑門令大漁魚子醬脆脆包

- 巨蜂乳酸生啤
呢款生啤非常適合女仔飲,味道一啲都唔苦澀,甜甜地容易入口。
巨蜂乳酸生啤

- 海底之心
賣相非常吸引,味道清香,同巨蜂乳酸生啤一樣容易入口👍🏻
海底之心

整體而言,所有菜式都好出色,以後想食日本菜一定諗起尖沙咀棉登徑,而黑門水產絕對係性價比最高既一間!
2022-05-11
長崎本釣池魚