2021-09-29 1078 views
係尖沙咀搵野 係OpenRice 見到呢間點心係附近就試下啦😆叫左個一人餐 可以揀一款蒸飯+一款燉湯 $68加$10 可以另加點心 籠仔土魷肉餅飯一上見到超大籠蒸飯🤣 熱辣辣岩岩蒸起 豉油甜甜地 同個飯好夾 肉餅蒸得岩岩好 好鬆軟 一放入口唔使用力就會溶左 好好食😛 不過應該好肥haha🤣 飯粒粒分明 食落仲有淡淡既荷葉香味 另外仲有少少薑同蔥既香味 令個飯更加有層次 我個人好推介呢個菜式!😋😋❤️雲腿雞腳燉花膠 見到有花膠只係+$10諗住試下 點知都冇令我失望 花膠幾大塊 好爽口 成個湯好足料 仲有蟲草花同雞腳 豬肉等等 飲落好滋補既感覺😚香煎蘿蔔糕+$10 煎得好香口 蘿蔔糕好綿 亦都有啲蘿蔔條咬下👍🏼原隻鮮蝦腸粉$30腸粉皮好滑 唔似有啲茶樓會整到好黏 蝦好爽口彈牙😋都係必試!👍🏼合桃包$16奶黃包就試得多 就試下新野 又幾特別喎 入面餡料好香椰奶香味 同埋有好多合桃 口感好豐富😆蛋散$20最後叫多個甜品 我第一次試呢個懷舊小食😛好特別 岩岩炸起好鬆脆 甜甜地 而且好濃蛋香味 有小小似食緊鬆脆版既沙琪碼✨

叫左個一人餐 可以揀一款蒸飯+一款燉湯 $68
加$10 可以另加點心