一間成功嘅cafe除左人氣or吸唔吸引到人tag同like之外,人地一睇張食物相就講得出係邊間cafe才算成功,今日趁off特登來荃灣試試。位置好OK不是太過高調而且很易找到,已經12點左右來都要等一會呢! 焦糖燉蛋咖啡 ($36) 面層是薄薄焦糖,乘剛弄好的「新鮮滾熱辣」輕輕一敲,一「不」,再一浸。Only Or...正是燉蛋加上咖啡的味道。而且有crunchy焦糖口感,微甜最合我心水,嘆到咖啡釋放嘅香味。 海膽黑松露蟹蓋飯 ($178) 在外面等位時已見到小黑板「畫」出一層層咁正已經鎖定order佢,原來數量限定好在來得早。勁大陣象presentation相機先吃是必須吧!最吸睛係兩大片海膽同店家極豪氣黑松露。不忍心破壞個結構逐層逐層入手。海膽好鮮,係置身築地嘅感覺,足足有大姆指長度....nonono係仲長!主要香味來自一大抺黑松露,為了食香味店家可謂不惜工本呢。以為個蟹蓋只for呃like咁簡單?非也,掲開超驚喜,是饟滿芝士的蟹蓋-微微拉絲芝士加上索滿海鮮濃湯Risotto,整個碟都佈滿鮮蝦,蘑菇,足料get! 圍住risotto係好好好厚身忌廉海鮮汁,成件事就

焦糖燉蛋咖啡 ($36)
焦糖燉奶咖啡

海膽黑松露蟹蓋飯 ($178)
海膽黑松露蟹蓋飯

在外面等位時已見到小黑板「畫」出一層層咁正已經鎖定order佢,原來數量限定好在來得早。勁大陣象presentation相機先吃是必須吧!最吸睛係兩大片海膽同店家極豪氣黑松露。不忍心破壞個結構逐層逐層入手。海膽好鮮,係置身築地嘅感覺,足足有大姆指長度....nonono係仲長!主要香味來自一大抺黑松露,為了食香味店家可謂不惜工本呢。以為個蟹蓋只for呃like咁簡單?非也,掲開超驚喜,是饟滿芝士的蟹蓋-微微拉絲芝士加上索滿海鮮濃湯Risotto,整個碟都佈滿鮮蝦,蘑菇,足料get! 圍住risotto係好好好厚身忌廉海鮮汁,成件事就是海邊高級餐廳feel- 竟然清了碟!li個飯用料新鮮又奢華,唔怪得限量供應啦。

紫薯雪糕窩夫 ($88)
紫薯雪糕窩夫

另一個甜品胃出場:在Oreo同紫薯Waffle之間揀左當造紫薯,果然無揀錯- 一件件疊得好靚心型waffle外脆內軟,士多啤利,甜薯仔佈滿整個碟上,最eye catching係頭頂一大球紫薯雪糕,味道好天然,沒帶平常一盒盒買回家吃那種artificial感,3個人share perfect池,menu控上身看一看,真的「實物如圖」,今個冬天必嗌嘅item就係你!

真犀利!喺fb post左幾張相d friend一睇都知道係li間cafe><
Other Info. : D櫈好好坐
2017-12-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
焦糖燉奶咖啡
海膽黑松露蟹蓋飯