2021-06-06 162 views
Blue Monday 朋友話放工後要抖下氣,佢介紹官涌街呢間fusion菜餐廳附近環境幾幽靜,門面已經有型格感覺,裏面裝修得幾清新。先order咗兩款刺身,油甘魚同吞拿魚腩刺身,兩款都好肥美,又有光澤,一咬落去,新鮮甜美再叫咗個小食,香蔥鯷魚烤北海道魷魚。呢個一上枱已經芳香撲鼻,非常惹味,份量也不少喎舞茸菇忌廉汁意大利麵忌廉汁濃度剛剛好,配上香濃的舞茸,還有軟硬適中的意大利麵,非常好的選擇睡蟹意大利飯賣相很吸引,飯面鋪滿蟹膏同三文魚籽,食落啖飯又充滿蟹肉,味道濃郁,意大利飯也不會過生叫咗兩杯mocktail非常有驚喜April's Apple一嚟到我哋真係哇哇聲,個杯面有個波波呀,好有趣。打卡要快,因為個波大概過兩分鐘自動爆破(冇實際計時)。飲品其實係蘋果汁+雪碧,幾清新。Bora Bora呢杯集合橙,菠蘿,青檸,石榴,薑汁的mocktail,味道豐富,也非常消暑解渴。在優美的環境下食完一餐美味晚餐,掃走憂鬱,相信朋友充滿能量迎接明天新的一天

餐廳附近環境幾幽靜,門面已經有型格感覺,裏面裝修得幾清新。

油甘魚刺身 吞拿魚腩刺身

香蔥鯷魚烤北海道魷魚