2015-04-04 549 views
終於試到了。猶記得當年 “盆栽甜品“令這間店很多人光顧。現在熱潮退後,我先去試,小人d吖。點了三個甜品。白朱古力盆栽:事實係白朱古力芝士餅。入口其實無咩特別,面層朱古力碎,底層有小許藍梅。不太甜,亦不太似芝士餅石板街: 呢個好食woo..全部材料都是粒粒,有朱古力及雲尼拿,另有些果仁,有些焦糖粒。但不要一上檯就食,會漿住個咀。要有小小溶先得。不會太甜。玫瑰mosse: 我like 呢個woo.事實上未必人人接受到佢個味,因為真係好玫瑰味。但係,唔係藥水味。上檯時,侍應叫我地食左個花辨先,話會溶。花辨係帶糖咪味的玫瑰花辦。面層係焦糖妹泡泡,一入口你唔會feel到食緊野,只試到味道。mosse好香玫瑰味,少許甜味。整體好特別,好味。我見佢補份子甜品$78款。我地無叫,下次去佐敦分店試下先。
終於試到了。

點了三個甜品

2015-04-03
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)