2017-10-12 314 views
前陣子同朋友去撐枱腳,麻辣癮又發作,決定試下新派川菜漁牧! 食過先知真驚喜!同傳統食雞煲嘅大排檔/中菜餐廳好唔同,漁牧走嘅係young and fresh路線,以前一直覺得依D新興中菜廳得個樣,味道/食材一定落唔足料,但係今次食完,絕對推翻我以往固有印象!8點入席,唔駛等位,入到去裝修好trendy,空間勁寬倘,最怕食熱辣辣嘅雞煲仲要同人迫。打開menu先知菜單好多元化,諗左勁耐,終於揀左養顏花膠雞煲!一上枱已經超驚喜!花膠絕對可以用XL size黎形容,絕無誇張,黏口,食落唔會韌,份量足,配料足,兩個人真心唔曬,滾起已經聞到陣陣麻辣雞煲香~食雞煲當然唔少得各式配料,我地嗌左:墨魚滑、豬紅、豆腐、葛粉、生菜,樣樣都好新鮮。特別推薦爽口豬紅,我一個人啪左成碟都唔夠喉!仲有墨魚滑都係鮮味之選~前菜我地就叫左糖心皮蛋同手抓餅,好有台灣風味~糖心皮蛋係必食架!高質皮蛋唔係間間都有。我仲自創手抓餅包麻辣雞,覺得自己好有創造力。至於野飲,由於辣得太過癮嘅關係,我地先後叫左酸梅湯同特飲。推薦菠蘿特飲,有氣又開胃,好特別ahh總括而言,依餐食得好滿足啊,絕對會再翻啅漁牧,試其他菜式!

特別推薦爽口豬紅,我一個人啪左成碟都唔夠喉!
仲有墨魚滑都係鮮味之選~

我仲自創手抓餅包麻辣雞,覺得自己好有創造力。

至於野飲,由於辣得太過癮嘅關係,我地先後叫左酸梅湯同特飲。

推薦菠蘿特飲,有氣又開胃,好特別ahh

總括而言,依餐食得好滿足啊,絕對會再翻啅漁牧,試其他菜式!
2017-09-12
Type of Meal