訓醒通常已經係中午2點 , 都要出街醫肚 ,美好的一天又開始喇 , 訓醒第一餐 對食物當然會有點要求 , 不能馬虎 ~可惜上水無咩好野食 , 有時寧願買餸返屋企自己熟 ~這間馬來咖哩大王新開時幫襯過幾次 , 印象唔錯 , 未婚妻知道我鍾意食海南雞 , 叫我可以泥試下 , 所以重回舊地 ~環境由於近笠口 , 所以好多人行泥行去 , 又會撞下撞下所以要坐近燒味鋪果邊 , 如果近鋪頭 , 人地埋單同傳菜又會比人撞這間餐廳簡位好重要 , 以前就係比人撞得多所以唔去 ~全上水最抵食 ($24)[/雖然全街市都係20幾蚊 , 但抵要包括埋好食 ~咖哩汁一向唔錯 , 每日都有一個咖哩快餐但係要看下跟咩餸 ~咖哩牛腩 <- 推介牛腩 , 大件 , 多 , 夠淋有幾舊牛腩中間有筋位 , 特別香口 , 好耐未食過咁好味的牛腩 , 仲好食過中環出名食牛腩果間下次無跟餐都要食 ~未婚妻泥左上水搵我 , 就帶佢試下馬來咖哩大王 ~不過要拖實呀 , 小心地滑 , 好彩冷氣都夠 ~其實得3樣野可以簡 , 1係咖哩 , 2係焗類 , 3係海南雞 咖哩班腩一般喇 , 班腩太多醬小肉 , 唔會再試 ~芝士肉醬
訓醒通常已經係中午2點 , 都要出街醫肚 ,
可惜上水無咩好野食 , 有時寧願買餸返屋企自己熟 ~

這間馬來咖哩大王新開時幫襯過幾次 , 印象唔錯 ,

由於近笠口 , 所以好多人行泥行去 , 又會撞下撞下
這間餐廳簡位好重要 , 以前就係比人撞得多所以唔去 ~

全上水最抵食 ($24)[/

雖然全街市都係20幾蚊 , 但抵要包括埋好食 ~
咖哩汁一向唔錯 , 每日都有一個咖哩快餐
但係要看下跟咩餸 ~
咖哩牛腩 <- 推介

牛腩 , 大件 , 多 , 夠淋
有幾舊牛腩中間有筋位 , 特別香口 ,
好耐未食過咁好味的牛腩 , 仲好食過中環出名食牛腩果間
下次無跟餐都要食 ~

未婚妻泥左上水搵我 , 就帶佢試下馬來咖哩大王 ~
不過要拖實呀 , 小心地滑 , 好彩冷氣都夠 ~
咖哩班腩

一般喇 , 班腩太多醬小肉 , 唔會再試 ~
芝士肉醬朱扒焗意
係上水食焗類算係好好味 , 上水NO.1~
她試過都覺得唔錯呀 , 這裡可以做我的飯堂 ~

海南雞

記得好耐以前試過海南雞好唔得 , 但遲D會再試多次
再比食評海南雞 ~
咖哩班腩
芝士肉醬朱扒焗意 ~
2009-09-07
$25 (Lunch)
咖哩班腩
芝士肉醬朱扒焗意 ~
  • 咖哩牛腩