2015-08-01 2718 views
如無必要,唔會再嚟好早之前見到好多正評,環境好似幾有格調幾唔錯,一直好想嚟食但都無機會。但今次之後......失望。食物其實算唔錯,價錢唔算貴,環境裝修幾有特色,但整體性價比就唔得喇。星期五的晚上,去尖沙咀食飯,預左多人要等位,仲要係H8,一定好多人。7:10pm去到Espuma, walk-in無book位,等左45mins先有得入座,不過因為有櫈可以坐住等,算係咁啦。餐廳內部裝潢幾特別,但座位太密,人太多。成個環境好嘈,似酒樓。 個人認為如將燈光較暗啲,放番啲音樂,會好好多,有氣氛好多。食物質素其實算可以,但餐廳只顧翻枱,想做多幾轉生意,而犧牲客人用膳質素。成餐飯令我最唔滿意嘅係佢地全程都好趕客咁款,由收食物到埋單都係!1. - 碟吞拿魚,我明明仲點緊個芥末醬,個待應一手伸來攞起隻碟想收走,然後先問我仲要唔要! 我仲用緊支叉仲點緊D醬,咁你覺得我仲要唔要丫?2. - 入座時已知道只可以食個半鐘。 我同男友兩個19:59入座落單,食左一個鐘都無,20:51就已經出單, 催我地買單!(原來我地去左食快餐店?? ) 我明明仲有成杯野未飲...咁都算,照埋單,諗住埋完單,飲埋杯野飲都得掛
如無必要,唔會再嚟

個人認為如將燈光較暗啲,放番啲音樂,會好好多,有氣氛好多。

2. - 入座時已知道只可以食個半鐘。 我同男友兩個19:59入座落單,食左一個鐘都無,20:51就已經出單, 催我地買單!(原來我地去左食快餐店?? ) 我明明仲有成杯野未飲...咁都算,照埋單,諗住埋完單,飲埋杯野飲都得掛?  但個待應竟然好意思走過黎話下一張訂枱已經到在,要趕我地走!我卒之忍唔住出聲問"究竟平均用膳時間係幾耐?",佢識得答一個半鐘, 我再話但我地食左一個鐘都無,佢地先同我地講我地可以坐多陣!
究竟係佢地搞錯左, 定有心好地好心急趕客走? 唔知道
講番食物,我地二人叫左以下幾款食物:
黑白吞拿魚卷
黑白芝麻吞拿魚卷$98
凍食嘅。配上個芥末醬,味道幾驚喜
西班牙火腿菠菜奄列
西班牙火腿菠菜奄列$62
夠熱,切開有少少蛋汁漏出👍  有少許黑椒味,幾得意
但有一部份太熟,口感乾左啲
西班牙海鮮飯
西班牙海鮮飯$128
幾好,不過份量好細
值得一讚係D蝦個蝦身去左殼,唔使客人自己整,細心
招牌水果茶
招牌水果茶$46
應該女仔會比較鐘意。因為都見到好多女仔點。佢除左有幾款生果,仲加左少少蘭香子,可以咬咬下。
我覺得味道可以,男友卻覺得味道太複雜,唔知咩味。

總括黎講,食物可以,環境裝修可以,服務不不不可以。
用呢個價錢,我深信o係好多其他地方,都可以做到比佢更好。

如想客人唔只光顧你一次,除左食物,服務都好緊要!
2015-07-31
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
黑白吞拿魚卷
西班牙火腿菠菜奄列