星期六早上,去到餐廳,見仲未到11:30 ,仲有早餐嗌,於是問吓收銀:係咪仲有早餐?點知收銀個阿姐,非常唔好老脾咁樣答:你話有咪有囉!咁明明餐牌仲寫住有,又未夠時間,問多句啫,使唔使咁嘅聲氣答啲客人呢?於是就點餐啦,阿姐又好勞氣咁響度催促。我哋都知早餐時段就快過,唔知阿姐係咪趕住落場,所以冇乜耐性?其實你可以好聲好氣,解釋吓,唔使用啲咁趕客嘅態度嘅……跟住去到攞餐,啲阿姐又係唔願做咁款。可以睇吓圖中嘅早餐,佢哋將兜通粉放到喺側邊,一拎起就差啲反。如果可以細心啲,將啲重嘅嘢,容易反嘅嘢,放返中間啲,會唔會可以避免一啲不必要嘅意外?食物都OK嘅,價錢亦合理,但係啲員工工作態度就真係…… 其實車站旁邊大把選擇,專登行過嚟幫襯你,仲要咁嘅態度,真係唔好怪冇生意。
點知收銀個阿姐,非常唔好老脾咁樣答:你話有咪有囉!
於是就點餐啦,阿姐又好勞氣咁響度催促。
跟住去到攞餐,啲阿姐又係唔願做咁款。
食物都OK嘅,價錢亦合理,但係啲員工工作態度就真係……