今次黎到一間裝修特別既深水埗冰室=] 呢度唔單止模仿七八十年代既裝修連播既歌都係舊歌,真係仿佛置身於果個年代🙊本身想試D小食,但餐牌寫只供應到下午六點咁唯有叫Dinner Set啦好彩落單果陣多口問下個職員,係米無小食佢先講清楚餐牌上既意思係,小食連飲品只到下午六點😯XO醬蔥油雞扒撈一丁 $48撈丁送一件牛油多士,多士烘到每一面都好脆 (包括邊位) 咬落去唰唰聲😍個面就一般無乜特別,只能講正常味道,唯一讚既係XO醬算比得多,但價錢貴左D😖紅豆冰 晚餐加 $14大大杯,紅豆佔左三分二,有一種食極都有既感覺。😂甜度適中,味道正常;我估紅豆應該係自己煲,因為有D紅豆已經煲到開左花,有啲就火侯岩岩好,原整一粒 生炸雞脾焗薯泥 $38一直對生炸雞脾有陰影,因為之前食過又乾又腥既脾,所以無期望點知出奇地好食,除左因為新鮮炸出熱辣辣之外,仲一D都唔乾,外脆內Juicy!!😋一邊切一邊望住D雞油雞汁流出黎😳雞脾已經用咖喱醃過,所以無雞腥味雞脾好好,但焗薯泥就好失望。根本就係肉醬薯泥,請問焗在哪? 😵
今次黎到一間裝修特別既深水埗冰室=]
呢度唔單止模仿七八十年代既裝修
連播既歌都係舊歌,真係仿佛置身於果個年代🙊

本身想試D小食,但餐牌寫只供應到下午六點
咁唯有叫Dinner Set啦
好彩落單果陣多口問下個職員,係米無小食
佢先講清楚餐牌上既意思係,小食連飲品只到下午六點😯

XO醬蔥油雞扒撈一丁 $48

XO醬蔥油雞扒撈一丁

紅豆冰 晚餐加 $14
紅豆冰

大大杯,紅豆佔左三分二,有一種食極都有既感覺。😂

炸雞脾焗薯泥 $38
生炸雞脾焗薯泥

一直對生炸雞脾有陰影,因為之前食過又乾又腥既脾,所以無期望
一邊切一邊望住D雞油雞汁流出黎😳
雞脾已經用咖喱醃過,所以無雞腥味
2017-04-28