<米走雞>我又黎喇,身為芝士控既我,一到冬天就會同朋友密密黎食芝士雞煲,而今次我就約左男友放工一齊食。同樣地,每次食《米走雞》前我都會預先whatsapp book定枱,咁就省去了不少等位既時間由於男友第一次食,所以交由我落單,首先叫了一個細黃金芝士雞煲($178),適合二人份量,而配料就分別叫了細特級雪花肥牛($158),半份生菜($24),半份芝心丸($24),出前一丁($16)同粉絲($21)。等左約五分鐘,芝士雞煲就送到了!雖然我食過好多次,但至今仍然對芝士雞煲充滿期待!我特別喜愛佢既拉絲芝士,聽講由五種不同芝士混合而成,份量極多(可自由選擇)又唔會太膩,而且芝士跟雞肉完全溶合,每食一啖就有芝士湧出,味道一流!至於雞肉既肉質亦非常嫩滑,食落唔會韌。雖然我地叫細雞煲,但雞肉份量起碼夠三人食,非常抵食!另外,雞煲亦加入左洋蔥,甜甜地味道清新,亦增加左雞煲既香氣,令我胃口大開!當食到差唔多半鍋,店員會比你選擇加入清湯定芝士湯,加完湯就可以放入其他配料了!全部配料都非常新鮮,而我欣賞餐廳可以安排半份比人選擇,細細碟share食,仲可以叫多幾款唔多配料食!最後特別推介特級

全部配料都非常新鮮,而我欣賞餐廳可以安排半份比人選擇,細細碟share食,仲可以叫多幾款唔多配料食!最後特別推介特級雪花肥牛,脂肪比例適中,食落完全唔韌,浸落湯滾兩滾就食得,讚👍🏼
細黃金芝士雞煲
特級雪花肥牛